15.6.10

Χρώματα, υφάσματα, χαρτόνια...Μ΄αρέσει τελικά η ζωγραφική πάνω σε ύφασμα. Αυτή τη φορά διάλεξα ένα άσπρο βαμβακερό ύφασμα και χρώματα που τα έφτιαξα μόνη μου ανακατεύοντας τρεις μεζούρες πλαστικό χρώμα συν μία μεζούρα ξυλόκολλα. Το αποτέλεσμα είναι ένα χρώμα που μοιάζει με ακρυλικό. Πιάνει πάνω στο ύφασμα αλλά δεν "απλώνει" ώστε να δημιουργήσει μουτζούρες. Δεν φεύγει εύκολα με το πλύσιμο αλλά στεγνώνει εύκολα ιδίως τώρα το καλοκαίρι με τη ζέστη, γι αυτό πρέπει να βρέχω συνέχεια το πινέλο. Το αποτέλεσμα όμως είναι πολύ ικανοποιητικό και οικονομικό μιας και τα χρώματα για ύφασμα είναι λίγο ακριβά, ειδικά αν είναι να ζωγραφίσεις μεγάλες επιφάνειες.
Αυτή τη φορά έφτιαξα δύο πανό. Το ένα είναι απλή ζωγραφική. Το σχέδιο το αντέγραψα με τη βοήθεια καρμπόν. Το άλλο με τα λουλούδια πήρα χαρτόνι το έκοψα και το κόλλησα πάνω στο ύφασμα το οποίο είχα ξεφτίσει. Μετά ζωγράφισα και το χαρτόνι και το ύφασμα. Και τα δύο πανό στο τέλος τα πέρασα με βερνίκι νερού για πιο σιγουριά.
Κανονικά πρέπει να περάσω ένα ξύλο στην πάνω μεριά αλλά εγώ βιαζόμουν να τα δημοσιεύσω και τα κάρφωσα στον τοίχο για να τα φωτογραφίσω...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου