21.6.10

Ένα αυτοκίνητο στον τοίχο....Πριν από μια εβδομάδα ο γιος μου τελείωσε τις εξετάσεις και αποφάσισε να ανακαινίσει το δωμάτιό του. Το βάψιμο το ανέλαβε μόνος του όπως και το συμμάζεμα για να μη χαθεί τίποτα όπως λέει. Ζήτησε τη βοήθειά μου μόνο στη διακόσμηση. Έτσι είχα την πρώτη μου "παραγγελία" για ζωγραφική σε ύφασμα.
Μου έδωσε μία φωτογραφία από ένα περιοδικό με αυτοκίνητα και μου ζήτησε να του κάνω ένα πανό με ένα συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Έτσι ξεκίνησα. Πρώτα το ζωγράφισα, μετά το σκανάρισα, το μεγένθυνα με τη βοήθεια του υπολογιστή και το αντέγραψα στο ύφασμα. Εδώ θα ήθελα να τονίσω τη μεγάλη βοήθεια που δίνει ο υπολογιστής. Παλιά τη μεγένθυση την έκανα με το χέρι τετράγωνο - τετράγωνο και αυτό μου έτρωγε τουλάχιστον μισή μέρα.. ενώ τώρα σε δέκα λεπτά είχα τελειώσει! Τα χρώματα ήταν εύκολη δουλειά. Στο τέλος το πέρασα και με ένα βερνίκι για πιο σιγουριά. Του άρεσε πολύ και μου ζήτησε και άλλα σχέδια. Μου ζήτησε να του ζωγραφίσω μια παλιά συρταριέρα που κληρονόμησε από τη γιαγιά του! Επίσης πάνω στην πόρτα ένα τραίνο που έρχεται από τη μια μεριά και ένα τραίνο που απομακρύνεται από την άλλη... Έτσι έχω δουλειά, δεν έχω παράπονο. Πάντως μόλις τα φτιάξω θα βάλω φωτογραφία να μου πείτε τη γνώμη σας.
Όμως επειδή έχω δύο παιδιά, και επειδή έχω μάθει ή τα έχω μάθει, ότι κάνω στον ένα να κάνω και στον άλλο, έφτιαξα και ένα πανό για την κόρη μου. Είναι λίγο αφηρημένη, λίγο γραφιστική ζωγραφική και δείχνει μια κοπέλα λουλούδι. Ταιριάζει με τον χαρακτήρα και τις καλλιτεχνικές τάσεις της κόρης μου...
Καλή και δροσερή βδομάδα σε όλους!

7 σχόλια:

 1. Μπραβο καλή μανούλα!
  Ετσι να ικανοποιούμε κάθε επιθυμία στα καμάρια μας. Το αξίζουν άλλωστε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πωπω! Πολύ δουλειά σε περιμένει! Αξίζει όμως τον κόπο! Υπέροχα και τα δύο, περιμένουμε φωτογραφίες όταν ολοκληρωθούν!

  Καλή εβδομάδα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πραγματικά πολύ δουλειά! Ειδικά το τραίνο πάνω στην πόρτα....Μόλις τα τελειώσω θα βάλω φωτογραφίες. Αλλά είπαμε, όλη η ζωή μας γύρω από τα παιδιά μας!!
  Τώρα είναι καλό αυτό??
  Καλημέρα σε όλους!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μπράβο! Εντυπωσιακό αποτέλεσμα!

  Καλό καλοκαιράκι πέρασα να ευχηθώ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Να είναι καλό και για σένα γλυκιά μου, και δροσερό σαν μια βουτιά στη θάλασσα, και τρυφερό σαν το χάδι του ήλιου....
  Καλή σου μέρα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Πολύ όμορφες δημιουργίες !Συγχαρητήρια.Να είσαι παντα δημιουργική !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και τις ευχές και ανταποδίδω!

  ΑπάντησηΔιαγραφή