17.6.10

Καρδούλες, για να περάσει η ώρα


Πολύ ζέστη βρε παιδιά. Θα μου πεις καλοκαιράκι είναι τι να κάνουμε? Για να μην το σκέφτομαι λοιπόν και ζεσταίνομαι παραπάνω αποφάσισα να απασχολήσω το μυαλό μου και τα χέρια μου.
Πήρα ένα κουτί από σοκολάτες που είχε μέσα σοκολάτες σε σχήμα καρδιάς, lacta νομίζω ήταν. Το είχα φυλάξει, γιατί μου άρεσε το σχήμα από τις καρδούλες. Εξ άλλου το έχουμε πει δεν πετάμε τίποτα. Πήρα λοιπόν τη θήκη και την χρησιμοποίησα για καλούπι. Έριξα μέσα καλλιτεχνικό γύψο και όταν στέγνωσε -πολύ γρήγορα λόγω ζέστης- είχα μπροστά μου ένα σωρό γύψινες καρδούλες.
Για τον καλλιτεχνικό γύψο έχω μιλήσει νομίζω και σε παλαιότερη ανάρτηση αλλά δεν κουράζομαι να τα ξαναπώ. Είναι ένα πολύ φτηνό και πολύ χρήσιμο υλικό. Το αγοράζουμε από το χρωματοπωλείο. Ανακατεύουμε μια ποσότητα με νερό να γίνει ένα μείγμα σαν γιαούρτι. Το χύνουμε μέσα σε καλούπια και το αφήνουμε να στεγνώσει. Καλούπια πουλάνε στα καταστήματα για hobby. Μπορούμε να κάνουμε καλούπια και με πλαστελίνη αλλά γι΄ αυτό θα μιλήσουμε μια άλλη φορά.
Τι θα μπορούσα να κάνω με ένα σωρό άχρωμες καρδούλες? Έπιασα λοιπόν να τις χρωματίσω. Πρώτα έκανα μια τρύπα για να μπορώ να τις κρεμάσω και μετά τις χρωμάτισα με ακρυλικό. Στο τέλος τις πέρασα με βερνίκι νερού για να γυαλίσουν.
Μου αρέσει πολύ το αποτέλεσμα! Τώρα μένει να αποφασίσω τι θα τις κάνω. Μάλλον θα τις κρεμάσω στον πολυέλαιο γιατί βαρέθηκα να τον βλέπω μουντό και άχρωμο.. Εσείς τι λέτε?