14.11.10

Πως μπορούμε να ζωγραφίσουμε τα πλακάκια



Κι άλλο δωράκι!!! Από την Pink Dreamer αυτή τη φορά, μαζί με το σχόλιο "Στην Table Rouge γιατί την θαυμάζω για την ευρηματικότητά της" Ευχαριστώ Pink Dreamer, όπως ευχαριστώ και όλες τις φίλες και αναγνώστριες του blog για τα καλά τους λόγια!!

Προχθές η Misirlou μου έστειλε ένα σχόλιο για το πως θα μπορέσει να ζωγραφίσει τα πλακάκια. Τις υποσχέθηκα λοιπόν μια ανάρτηση αφιερωμένη σε εκείνη και στα πλακάκια. Άλλαξα λοιπόν το πρόγραμμά μου και αντί για χριστουγεννιάτικα στολίδια θα σας πω πως να ζωγραφίσετε τα πλακάκια.
 Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ζωγραφίσετε τα πλακάκια. Σήμερα θα σας πω τους δύο από αυτούς και μια άλλη φορά θα σας πω και άλλους.
  Ο  πρώτος  είναι να θεωρήσετε ότι τα πλακάκια είναι μια γυάλινη επιφάνεια και να χρησιμοποιήσετε τον τρόπο που εξήγησα στην προηγούμενη ανάρτηση δηλαδή όπως ακριβώς ζωγραφίζουμε τα γυαλιά. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ακριβώς τα ίδια χρώματα, δηλαδή ψυχρό σμάλτο, είτε διαφανή είτε αδιαφανή. Τα κρίνα είναι με διαφανή και το τριαντάφυλλο αδιαφανή σμάλτο.


 Ο δεύτερος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε ακρυλικά χρώματα που να γράφουν επάνω ότι κάνουν για γυαλί. Η διαδικασία είναι η ακόλουθη. Έχουμε το σχέδιο. Παίρνουμε καρμπόν -να σας πω ότι το καρμπόν κάνει και για γυαλί!! ναι ναι είναι δοκιμασμένο!!!- βγάζουμε το σχέδιο πάνω στο πλακάκι. Περνάμε το περίγραμμα του σχεδίου  με μαύρο ακρυλικό χρώμα για να σβήσουμε το καρμπόν γιατί μπορεί να μας δημιουργήσει πρόβλημα με τα χρώματα.
 Το δείγμα που σας βάζω είναι για να δείτε τι μουτζούρα μπορεί να κάνει το καρμπόν άμα δεν προσέξετε. Τα φύλλα που κάνουν μπλε είναι από το καρμπόν.Φρίκη!! Το έσβησα όλο και το έκανα από την αρχή!!

 Κατόπιν ζωγραφίζουμε το σχέδιο χρησιμοποιώντας τα ακρυλικά χρώματα σαν να ήταν χαρτί.  Όταν τελειώσουμε και στεγνώσει καλά για να γίνει πιο σταθερό το χρώμα το περνάμε με ένα βερνίκι νερού.
 Εδώ θα ήθελα να προσθέσω ότι αν αντί για βερνίκι νερού  περάσετε το σχέδιο με υγρό γυαλί γίνεται σαν τα ζωγραφισμένα πλακάκια που βλέπουμε στα μαγαζιά, δηλαδή λίγο ανάγλυφο. Εγώ που τα πήρα έτοιμα για την κουζίνα μου τα πλήρωσα μια περιουσία. Δεν ήξερα ότι μπορώ να τα κάνω και μόνη μου!!


 Να προσθέσω και κάτι ακόμα τελευταίο, αν τυχόν κάνετε λάθος και έχει στεγνώσει το χρώμα μην απογοητευτείτε, ή το διορθώνετε από πάνω ή αν δεν φεύγει το λάθος με νερό, με ένα κοπίδι ξύνετε ελαφριά το λάθος και φεύγει η μπογιά. Όπως καθαρίζουμε και τα τζάμια σε ένα φρεσκοβαμμένο σπίτι.     Εάν έχετε κάποια απορία ή χρειάζεστε βοήθεια σας περιμένω πάντα στο tablerouge@gmail.com.