28.11.10

Στολίδια από χαρτόνι μακέτας

Κι άλλα στολίδια για τα Χριστούγεννα!! Γέμισε ο κόσμος! Τα μαγαζιά που πουλάνε στολίδια φέτος δε θα δουλέψουν αφού όλες μας θα κάνουμε τα στολίδια μας μόνες μας! Οικονομικά και πανέμορφα!
Μια ακόμα ιδέα έχω να σας προτείνω για στολίδια με χαρτόνι μακέτας. Για το χαρτόνι μακέτας έχουμε ξαναμιλήσει. Το λένε και χαρτόνι σάντουιτς. Αποτελείται από δυο κομμάτια χαρτόνι και στη μέση ένα υλικό που μοιάζει με φελιζόλ. Αυτό μπορεί να είναι πάχους τριών ή πέντε χιλιοστών. Κυκλοφορεί και σε άλλα πάχη αλλά εγώ δεν τα έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Το βρίσκουμε σε βιβλιοπωλεία που πουλάνε είδη σχεδίου.
Χρειαζόμαστε λοιπόν ένα χαρτόνι μακέτας πάχους τριών χιλιοστών, μερικά σχέδια από παιδικές ζωγραφιές με θέμα χριστουγεννιάτικο, τα οποία θα αντιγράψουμε σε ριζόχαρτο και θα τα βγάλουμε φωτοτυπίες και από τις δύο πλευρές για να τις κολλήσουμε πάνω στο χαρτόνι, χρώματα, κόλλα, χρυσόσκονη, και φυσικά ένα κοπίδι.
 Κόβουμε τα σχέδια με ένα ψαλιδάκι προσεκτικά. Να σημειώσουμε εδώ ότι τα σχέδια θα πρέπει να είναι το ένα αντίθετο του άλλου ώστε όταν τα βάζουμε ανάποδη με ανάποδη να ταιριάζουν τέλεια.
 Κολλάμε το ένα σχέδιο πάνω στο χαρτόνι και το κόβουμε γύρω γύρω προσεκτικά με ένα κοπίδι. Κολλάμε από την άλλη μεριά το αντίθετο σχέδιο προσεκτικά ώστε να έρθει στη θέση του. Παίρνουμε ακουαρέλες και το χρωματίζουμε. Κολλάμε όπου νομίζουμε καλύτερα χρυσόσκονη. Κάνουμε μια τρύπα στο πάνω μέρος και περνάμε μια χρυσοκλωστή. Έτοιμο το στολίδι μας!!
 Αυτά τα στολίδια είναι λίγο δύσκολο να τα κάνουν μικρά παιδιά μόνα τους επειδή πρέπει να χρησιμοποιήσουμε κοπίδι. Μπορούμε όμως να τους τα δώσουμε να τα χρωματίσουν και να τα διακοσμήσουν με χρυσόσκονη. Επίσης μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτή τη κόλλα που έχει μέσα χρυσόσκονη.
 Τελειώνοντας θα ήθελα να πω με αφορμή μια άσχημη οικογενειακή στιγμή που είδα, ότι όλοι αυτοί οι πανεύκολοι και πανέμορφοι τρόποι που περιγράφετε για να δημιουργήσουμε με την βοήθεια των παιδιών μας στολίδια για το δέντρο είναι γι αυτά ένα υπέροχο μάθημα για το πόσο κοντά μπορεί να έρθει μια οικογένεια με αφορμή τα χριστούγεννα, και είναι γι αυτά οι στιγμές που θα θυμούνται όταν μεγαλώσουν. Γι αυτό αφήστε τα να δημιουργήσουν και ας μην είναι τόσο τέλεια τα στολίδια του δέντρου. Κανείς δεν θα πάρει βραβείο για το καλύτερο δέντρο. Το βραβείο μας είναι το χαμόγελο του παιδιού μας!!