3.12.10

Χρειάζομαι την βοήθειά σας

Η φίλη μου η Lourdi μου έκανε ένα δώρο και την ευχαριστώ πολύ. Θέλω να το βάλω δεξιά στη σελίδα πάνω από τις διαφημίσεις, αλλά δεν ξέρω πως. Κάτι κάνω λάθος και δεν εμφανίζεται. Ας μου πει κάποια/ος τον σωστό τρόπο. Ευχαριστώ

Ξεχάσαμε την φάτνη!!

Γυρίζω, γυρίζω στα πανέμορφα blogs σας και βλέπω όλες αυτές τις καταπληκτικές δημιουργίες που έχετε φτιάξει όλες σας για τα Χριστούγεννα!. Και ξαφνικά μου έρχεται φλασιά!! Φάτνη?? Δεν βλέπω φάτνη!!. Ξεχάσαμε το βασικό για να συμπληρώσουμε τον Χριστουγεννιάτικο στολισμό. Ξεχάσαμε την φάτνη!! Ψάχνω λοιπόν στα στολίδια περασμένων χρόνων και βρίσκω την φάτνη μου. Δυστυχώς μου λείπει ο Χριστός και ο Ιωσήφ. Μάλλον τους έφαγε η Μουμού η γατούλα μου, η οποία βρίσκει καταφύγιο στο δωμάτιο που χρησιμοποιώ σαν αποθήκη. Δεν πειράζει θα φτιάξω άλλους! Είναι τόσο εύκολο άλλωστε...
 Λοιπόν για να κάνω μια ωραία φάτνη χρησιμοποιώ την ίδια τεχνική που ακολούθησα και στην προηγούμενη ανάρτηση και έφτιαξα τα στολίδια από χαρτόνι σάντουιτς. Σε κάποια πολύ παλιά "μαστορέματα" -είναι ένα περιοδικό για κατασκευές που αγοράζουν οι άντρες της οικογένειας- βρήκα τα σχέδια για την κατασκευή μιας φάτνης από ξύλο, -εσείς αρκεί να βρείτε ζωγραφιές από τους ήρωες της σκηνής-, οι γνώσεις μου όμως δεν φθάνουν μέχρι εκεί και έτσι αποφάσισα να κάνω τους πρωταγωνιστές της σκηνής με χαρτόνι μακέτας. Έβγαλα φωτοτυπία τα σχέδια,  τα κόλλησα πάνω στο χαρτόνι, τα χρωμάτισα και έτοιμα.
Για να σταθούν όρθια έκοψα ένα κομμάτι παραπάνω στο οποίο έκανα μια εγκοπή, (ρίξτε μια ματιά στις φωτογραφίες με τις αγελάδες σε μεγέθυνση). Σ΄αυτή την εγκοπή έβαλα ένα άλλο κομμάτι χαρτόνι με το ίδιο μέγεθος και εγκοπή, ανάποδα και σταυρωτά.
 Μερικά έχουν καταστραφεί και πρέπει να τα ξαναφτιάξω..
Για να κάνετε το έδαφος της φάτνης αρκεί να βάλετε άχυρα από χαρτί -κυκλοφορούν έτοιμα στο εμπόριο, ειδικά αυτές τις μέρες- ή ροκανίδια από αυτά που χρησιμοποιούν για τα κουνελάκια (σε ένα pet shop έχουν 1.50 ευρώ). Την ίδια την φάτνη την φτιάχνουμε με ένα χαρτόνι τσαλακωμένο να φαίνεται σαν σπηλιά. Αν μπορέσετε να βάλετε και ένα φωτάκι από το δέντρο να φέγγει από πίσω θα έχετε την τέλεια φάτνη!!
Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να σας την δείξω ολόκληρη, γιατί όπως σας είπα και προηγουμένως μου λείπουν κομμάτια. Μόλις όμως την ετοιμάσω θα την φωτογραφήσω. Καλή επιτυχία!!