9.1.11

Κορνίζα κάδρου από καλαμάκια!

Πριν ακόμα αρχίσω να μιλάω για την κορνίζα να σας μιλήσω για τα αγαπημένα μου παζλ. Όλοι θα τα ξέρετε. Είναι η αγαπημένη απασχόληση μικρών και μεγάλων. Εγώ  κόλλησα το μικρόβιο όταν πήγα σε ένα ξενοδοχείο κάπου στην Πελοπόννησο πριν από πολλά... πολλά χρόνια και είδα όλους τους τοίχους διακοσμημένους με κάδρα φτιαγμένους από  εικόνες με χιλιάδες κομματάκια παζλ. Δεν ήθελα πολύ, κόλλησα... και από τότε κολλάω και όποιον με πλησιάζει!! Γιατί αν δεις κάποιον που φτιάχνει ένα παζλ με υπομονή και πάθος λίγο να το έχεις  το μικρόβιο δεν μπορείς κολλάς και συ. Τώρα δε στην εποχή της κρίσης το προτείνω ανεπιφύλακτα για όλους μέσα στο σπίτι, μικρούς και μεγάλους. Κλείστε την τηλεόραση και ανοίξτε ένα κουτί με παζλ!!. Δεν θα βαρεθείτε καθόλου, θα σας φέρει κοντά, δεν θα καταλάβετε πως περνά ο χρόνος! Ξεκινείστε με κάποιο με λίγα κομμάτια και σιγά-σιγά περνάτε στα πιο δύσκολα...
 Στο θέμα μας τώρα. Όταν φτιάξετε ένα παζλ θα θέλετε να το κορνιζάρετε. Να μια ωραία ιδέα για κορνίζα που θα την ευχαριστηθείτε και σεις και τα παιδιά σας. Πολύχρωμα καλαμάκια! Γρήγορα οικονομικά και πανεύκολα!
 Κολλάμε το παζλ προσεχτικά σε ένα χαρτόνι μακέτας ή ένα κόντρα πλακέ αφήνοντας γύρω γύρω ένα περιθώριο για την κορνίζα - κρίνετε εσείς πόσο μεγάλο το θέλετε -. Φτιάχνουμε ένα σχέδιο νοερά με τα χρώματα από τα καλαμάκια και αρχίζουμε να κόβουμε και να κολλάμε. Αυτό ήταν! Δεν είναι πολύ απλό? Τώρα το θέμα είναι αν σας αρέσει. Εμένα μου άρεσε γιατί μου αρέσουν τα χρώματα. Από μακρυά φαίνονται πιο όμορφα τα χρώματα της  κορνίζας παρά το θέμα. Βέβαια η κορνίζα είναι ανάλογη με το θέμα. Εδώ το θέμα είναι παιδικό και γι΄αυτό είναι και πολύχρωμο. Νομίζω ότι ο παραλήπτης θα ενθουσιαστεί!!  Μπορείτε να το κάνετε μονόχρωμο ή και με ξυλάκια από σπίρτα ή ξυλάκια από σουβλάκια που τα πουλάνε στο σούπερ μάρκετ. Μπορείτε να τα βάλετε οριζόντια ή κάθετα ή και τα δύο. Είναι θέμα γούστου. Ιδέες υπάρχουν πολλές!!  Γι αυτό όμως θα μιλήσουμε σε κάποια επόμενη ανάρτηση.