24.1.11

Ας μιλήσουμε για κουρτινόξυλα


Μου αρέσει στο σπίτι μου να έχω πράγματα φτιαγμένα από τα χεράκια μου. Έτσι και τα κουρτινόξυλα τα έφτιαξα μόνη μου. Δηλαδή όχι ακριβώς, χρειάστηκα και χέρι αντρικό αλλά η διακόσμηση είναι απόλυτα δικιά μου. Πήρα ένα κομμάτι  μελαμίνη, όσο ακριβώς χρειαζόμουν και αφού αντέγραψα με τη βοήθεια καρμπόν το σχέδιο που μου άρεσε το πέρασα με στόκο ξύλου σε χρώμα μπεζ. Ο τρόπος που το έκανα είναι δικιά μου πατέντα. Πήρα μια σύριγγα από το φαρμακείο - όχι πολύ λεπτή - και αφού της έβγαλα την βελόνα την γέμισα με στόκο αφού τον έκανα πιο νερουλό -όχι πολύ γιατί θα τρέχει- και άρχισα να σχεδιάζω το περίγραμμα. Τον άφησα να στεγνώσει καλά και πέρασα το χρώμα με πλαστική μπογιά. Τέλος το γέμισα με υγρό γυαλί για να γυαλίζει. Δεν είναι πολύ εύκολο?  Όλη η δυσκολία είναι στη σύριγγα γιατί πρέπει να πιέζεις και να σχεδιάζεις. (περισσότερες πληροφορίες εδώ)

 Στη δεύτερη περίπτωση και στην τρίτη αντί για στόκο έβαλα αυτό το υλικό που είναι για βιτρό με ψυχρό σμάλτο. Αυτό που σας έχω περιγράψει σε παλαιότερη ανάρτηση για ζωγραφική στο γυαλί. Είναι ένα σωληνάριο που χρησιμεύει για να κάνεις το περίγραμμα.


Επίσης στη δεύτερη φωτογραφία τα κόκκινα λουλούδια είναι με ψυχρό σμάλτο, οπότε δεν χρειάζεται βερνίκι.


Στην τρίτη περίπτωση έχω περάσει το σχέδιο με βερνίκι νερού. Τελικά είναι ωραίο να στολίζεις το σπίτι σου με κάτι που το ΄χεις φτιάξει μόνος σου!! Δίνει άλλο αέρα στο χώρο!!
 Όσο για τις κορδέλες στην κουρτίνα τις έραψα μόνη μου γιατί μου φαινόταν πολύ μονόχρωμη....  αλλά γι αυτό θα μιλήσουμε σε μια άλλη ανάρτηση.

Ένα βραβείο!

Όταν δημιουργώ κάτι από το τίποτα, ή όταν διορθώνω ανακυκλώνοντας κάτι που είναι για πέταμα το κάνω γιατί με ευχαριστεί. Το αποτέλεσμα από μόνο του με κάνει να νοιώθω καλά με τον εαυτό μου. Όταν όμως λαμβάνω ένα βραβείο νοιώθω σαν εκείνη την πρώτη φορά  που έφτιαξα μια ζωγραφιά και άκουσα τη μαμά μου να μιλάει με θαυμασμό γι αυτήν....
Νοιώθω σαν μικρό παιδί χαρά, συγκίνηση, ικανοποίηση γιατί κάποιου του αρέσουν αυτά που φτιάχνω.
Θέλω λοιπόν να ευχαριστήσω την Chris για το βραβείο που μου έδωσε  και εγώ με τη σειρά μου να το χαρίσω σε κάποια blogs που μου αρέσουν. Όμως είναι τόσα πολλά αυτά που μου αρέσουν που δεν θα ήθελα να αδικήσω κανένα. Γι΄αυτό το χαρίζω σε όλες και όλους μπορούν να ξεπερνούν ότι τους ανησυχεί, ότι τους σκοτεινιάζει και ότι τους βαραίνει, δημιουργώντας ζωγραφίζοντας, γράφοντας ....
Να είστε όλοι καλά!!