12.2.11

Ένα κάδρο να ταιριάζει με το φωτιστικόΣήμερα η μέρα δεν είχε τίποτα από μια χειμωνιάτικη μέρα. Είχε έναν όμορφο ζεστό ήλιο σε έναν ολοκάθαρο ουρανό και αν δεν φύσαγε λιγάκι, να μας θυμίζει ότι ακόμα είμαστε στο μέσο του χειμώνα θα έλεγα πως ήρθε η άνοιξη!! Άνοιξη λοιπόν σημαίνει λουλούδια!! Έτσι πήγα σε μια έκθεση για λουλούδια και κήπους. Είδα λουλούδια, είδα πως να κάνω ακόμα πιο όμορφη την ταρατσούλα μου, είδα τρεχούμενα νερά και νούφαρα, μάζεψα και ένα σωρό χαρτιά και σημειώσεις και γύρισα ευτυχισμένη σπίτι μου....


 Πριν από μερικές μέρες σκεφτόμουν ότι  αφού ανακύκλωσα το παλιό πορτατίφ, (κοίτα εδώ) θα ήταν πιο ωραίο να είχε κοντά του έναν πίνακα για να συμπληρωθεί η γωνιά. Πήρα λοιπόν ένα χαρτόνι και σχεδίασα με τον ίδιο τρόπο τετραγωνάκια και μετά τα χρωμάτισα και τα πέρασα με βερνίκι να γυαλίσουν. Μετά από αρκετές ώρες εργασίας είχα μπροστά μου έναν πίνακα που αν μη τι άλλο ταίριαζε με το πορτατίφ. Εδώ να πω ότι το σχέδιο με τα σπιτάκια το έβγαλα από το μυαλό μου, αλλά αν θέλετε να κάνετε το ίδιο και δεν έχετε σχέδιο μπορείτε να αντιγράψετε ένα σχέδιο για σταυροβελονιά. Το κάθε κουτάκι από την σταυροβελονιά είναι ένα τετραγωνάκι στο σχέδιο.

Ξέρετε τι έλειπε από τον πίνακά μου? Μια κορνίζα... Εδώ προβληματίστηκα. Στην αρχή είπα να την κάνω από ξυλάκια για σουβλάκι,(για δες εδώ) ή κάποιο άλλο παρόμοιο υλικό. Τελικά όμως για κάποιο άλλο λόγο είχα μπροστά μου τα κυβάκια από χαρτόνι που τα χρησιμοποιώ για ψηφιδωτά από χαρτόνι (ρίξε μια ματιά εδώ)  Έτσι μου ήρθε η ιδέα να κάνω μια πολύχρωμη κορνίζα από χαρτόνι. Αφού λοιπόν ταίριαξα τα χρώματα κατά το γούστο μου, τα κόλλησα και τα πέρασα με βερνίκι νερού. Έτσι τώρα έχω ένα πορτατίφ και έναν πίνακα φτιαγμένα με την ίδια τεχνική!!