3.4.11

Πως να κρεμάσουμε ένα άδειο αυγό.Πω πω με τις δουλειές ξεχάστηκα και δεν σας ευχήθηκα ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!! Σας ευχαριστώ για την αγάπη σας και τις ευχές σας!!!
Έχω πολλές μέρες να μπω στο blog και άρχισε να μου κακοφαίνεται. Μου λείψατε!! Μπήκαμε και στην τελική ευθεία για το Πάσχα. Είπα λοιπόν να μην απουσιάσω από το εβδομαδιαίο ραντεβού μας και παράτησα τις δουλειές που δεν τελειώνουν, όπως πολύ σοφά μου λέτε,  για να σας δείξω πως αδειάζουν ένα αυγό και πως το κρεμούν από μια κλωστή.
Λοιπόν χρειαζόμαστε ένα αυγό φυσικά, μια οδοντογλυφίδα, ένα μπωλ, ένα μυτερό αντικείμενο (μαχαίρι) και γερά πνευμόνια...!!

Παίρνουμε το αυγό και με το μαχαίρι προσεκτικά κάνουμε μια τρυπούλα χτυπώντας πολλές φορές σταθερά στο ίδιο σημείο στο πάνω μέρος του αυγού με τη μύτη του μαχαιριού. Το ίδιο κάνουμε και από την κάτω μεριά του αυγού. Θα γίνει μια τρυπούλα ίσα-ίσα να χωράει μια οδοντογλυφίδα.


Βάζουμε μέσα στο αυγό την οδοντογλυφίδα να σπάσουμε το κρόκο.
Φυσάμε από τη μια τρύπα με δύναμη πάνω από ένα μπωλ. Θέλει λίγο γερά πνευμόνια αλλά αν δεν σας είναι εύκολο μεγαλώστε με την μύτη του μαχαιριού λίγο την τρύπα του αυγού.


Φυσάμε λοιπόν μέχρι να δούμε όλο το αυγό να βγαίνει. Θα το καταλάβουμε γιατί όταν αδειάσει περνά ο αέρας πιο εύκολα. Στην αρχή βγαίνει το ασπράδι και μετά ο κρόκος. Αν δεν τον σπάσετε με την οδοντογλυφίδα δεν θα μπορέσει να βγει. Πρέπει να δείτε να βγαίνουν και τα ασπράκια που δένουν τον κρόκο.


Το περιεχόμενο του αυγού δεν το πετάμε το χρησιμοποιούμε σε κάποιο φαί.


 Το αυγό το πλένουμε με μία σύριγγα στην οποία έχουμε βάλει ξύδι. Ρίχνουμε το ξύδι μέσα στο αυγό και το κουνάμε καλά καλά. Το φυσάμε για να αδειάσει.
Αφού στεγνώσει παίρνουμε μια οδοντογλυφίδα, την κόβουμε στα δύο εκατοστά και δένουμε ακριβώς στη μέση μια κλωστή.


 Την περνάμε μαζί με τον κόμπο μέσα στο αυγό. Η οδοντογλυφίδα αν είναι δεμένη ακριβώς στην μέση θα γυρίσει μέσα στο αυγό κάθετα στην κλωστή και δεν θα μπορεί να βγει


. Έτσι κρεμάμε το αυγό!! Το τι θα το κάνουμε το αυγό θα σας το πω την άλλη φορά. Μπορείτε όμως να σκεφθείτε και μόνες σας. Να το ζωγραφίσετε, να του κολλήσετε χαρτιά, να το μεταμορφώσετε σε κουνέλι, κοτούλα και ότι άλλο θέλετε. Ως τότε να έχετε ένα πολύ χαρούμενο ανοιξιάτικο (επιτέλους) και δημιουργικό μήνα!!