5.4.11

Συνέχεια.....και φτιάχνουμε και καλαθάκι !!Έχουμε σταματήσει εκεί που ντύνουμε την κλωστή που κρέμεται το αυγό μας. Σε ύψος δύο πόντων περίπου τυλίγουμε το νήμα που ντύνουμε την κλωστή μας γύρω από τα δύο μας δάκτυλα τρεις φορές να γίνει σαν θηλιά. Με ένα βελονάκι πλέκουμε μια αλυσίδα και ντύνουμε και την θηλιά. Όταν τελειώσουμε τον κύκλο κόβουμε την κλωστή και την στερεώνουμε. Έτοιμο το στολίδι μας. Βρίσκουμε ένα κλαδί, ένα κούτσουρο, ένα φυτό στο μπαλκόνι και το κρεμάμε.


Αν θέλουμε να γίνει πιο γερό μπορούμε να το περάσουμε με μια στρώση atlakol. Όταν στεγνώσει η κόλλα κάνει σαν πλαστικό γύρω από το αυγό και ακόμα και αν πέσει δεν σπάει. Μπορείτε να το κρατήσετε για πολλά πολλά χρόνια!
 Εγώ το κρέμασα σε ένα κούτσουρο. Μην το βλέπετε έτσι μοναχούλι. Σήμερα θα τους μαγειρέψω μια συνταγή με αυγά για να του φτιάξω παρέα. Μετά θα βάλω λίγο βερνίκι στο κούτσουρο και ίσως και λίγη χρυσόσκονη για να το στολίσω. Έτσι θα φτιάξω ένα όμορφο αυγόδεντρο!


Ένας άλλος τρόπος για να αναδείξουμε τα αυγά μας είναι να τους κάνουμε ένα καλαθάκι από χρωματιστά χαρτόνια. Χρειαζόμαστε λωρίδες από χρωματιστά χαρτόνια που μπορούμε να τα κόψουμε σε πάχος 15mm και μήκος περίπου μισό μέτρο. Εγώ τις βρήκα έτοιμες κομμένες, νομίζω πέρυσι, στο Lidl και τις αγόρασα.
Χρειαζόμαστε 13 λωρίδες από χρωματιστό χαρτόνι, ένα συρραπτικό και λίγη κόλλα.
Τοποθετούμε τις πέντε λωρίδες πάνω σ΄ένα τραπέζι. Δυστυχώς κάτι έπαθε η φωτογραφική και δεν εμφανίζονται οι φωτογραφίες από αυτό το στάδιο. Δεν είναι όμως δύσκολο και με τις επόμενες φωτογραφίες θα καταλάβετε τι εννοώ. Τις άλλες πέντε λωρίδες τις τοποθετούμε κάθετα και τις πλέκουμε πάνω κάτω. Όταν πλέξουμε και τις πέντε  έχουμε στο μέσον ένα τετράγωνο πλεγμένο που είναι ο πάτος του καλαθιού και γύρω γύρω τις λωρίδες που περισσεύουν. Αφού μετρήσουμε 7 πόντους στην κάθε μια θα τις κόψουμε εκτός από τη μεσαία της μιας πλευράς που θα γίνει το χερούλι από το καλαθάκι μας. Έχουμε τώρα λωρίδες μήκους 7 πόντων γύρω γύρω από το πλεγμένο κομμάτι εκτός από μια που την αφήσαμε όπως είναι. Διπλώνουμε τις λωρίδες με τη βοήθεια ενός χάρακα προς τα πάνω.


Παίρνουμε τις 3 λωρίδες που αφήσαμε στην άκρη από την αρχή και τις διπλώνουμε στους 3 πόντους, στους 7,5 πόντους επί 4 φορές και αφήνουμε όσο περισσεύει. Όπως καταλάβατε είναι τα πλαϊνά του καλαθιού. Πλέκουμε και αυτά γύρω γύρω και  ενώνουμε τις δύο άκρες με ένα συρραπτικό σε ένα σημείο που δεν φαίνεται όταν κοιτάς από την έξω πλευρά του καλαθιού.


Όταν τελειώσουμε και βάλουμε και τις τρεις λωρίδες στα πλαϊνά του καλαθιού, από τις λωρίδες τις όρθιες αυτές που είναι προς τα έξω τις διπλώνουμε προς τα μέσα και τις κολλάμε ενώ αυτές που είναι προς τα μέσα τις κολλάμε από την μέσα πλευρά του καλαθιού και τις κόβουμε. Την μακριά που είναι και το χερούλι την φέρνουμε στην απέναντι πλευρά την πλέκουμε και τις βάζουμε ένα συρραπτικό σε μέρος που δεν θα φαίνεται από έξω.


Έτοιμο το καλαθάκι!! Δεν είναι δύσκολο. Υπομονή θέλει Γεμίστε το με αυγά μικρά μεγάλα και ότι άλλο θέλετε. Αν θέλετε να βάλετε άχυρο μπορείτε να πάτε σε ένα pet shop και να πάρετε χόρτο για το κλουβί του κουνελιού, ή ροκανίδι, ή αν έχετε μηχανή που κάνει σπιτικά μακαρόνια να κόψετε χαρτιά στο λεπτό μακαρόνι ή και αλουμινόχαρτο αν θέλετε να έχετε γυαλιστερό άχυρο ή να πάτε σε ένα βιβλιοπωλείο και να πάρετε έτοιμο άχυρο από χαρτί χρωματιστό. Νομίζω σας κάλυψα. Αν δυσκολευτείτε ξέρετε που θα με βρείτε, στο tablerouge@gmail.com Καλή επιτυχία και μην επαναπαύεστε, δεν τέλειωσα με τις κατασκευές του Πάσχα. Να είστε όλες καλά!!!