18.4.11

Να βάλουμε λουλούδια στο καλαθάκι μας?


Καλημέρα και καλή βδομάδα! Ελπίζω να είναι πραγματικά καλή γιατί η προηγούμενη δεν ήταν και πολύ. Χάσαμε τον Μίλτο μας το κουνελάκι μας. Έφυγε ήσυχα στον ύπνο του από γεράματα. Τώρα αναπαύεται σε ένα όμορφο καταπράσινο κήπο όπως πάντα ονειρευόταν......
Βάρυνε η ατμόσφαιρα στο blogoσπιτάκι μου... Μας τα χαλάει και ο καιρός... και άστα να πάνε. Αλήθεια τι χειμωνιάτικος καιρός είναι αυτός? Βροχές και κρύο και η καλή μας διάθεση κοντεύει να πιάσει το μηδέν. Ας αντισταθούμε λοιπόν και ας βάλουμε λίγα χαρούμενα λουλούδια στο καλαθάκι μας γιατί γιορτές έρχονται και δεν κάνει να νιώθουμε άσχημα.
 Χρειαζόμαστε χρωματιστά χαρτιά, ή χαρτόνια -όχι πολύ χοντρά γιατί πρέπει να είναι ευλύγιστα- μια οδοντογλυφίδα και λίγη κόλλα.


Κόβουμε το χαρτί μας σε λωρίδες πλάτους 1,5 - 3 εκατοστών, -ανάλογα πόσο μεγάλο θέλουμε το λουλούδι μας- και μήκους 15 περίπου εκατοστών. Το πλάτος και το μήκος θα το υπολογίσουμε εμείς ανάλογα πόσο μεγάλο και πόσο πλούσιο θέλουμε το λουλούδι μας.. Κάνουμε ψαλιδιές στο πλάτος της κάθε λωρίδας οι οποίες απέχουν η μια από την άλλη περίπου 2 χιλιοστά. Αν μπορείτε και πιο κοντά θα γίνει πιο πλούσιο το λουλούδι. Οι ψαλιδιές αυτές δεν πρέπει να πιάνουν όλο το πλάτος της λωρίδας. Περίπου τα 3/4, ώστε να μη μας κοπεί εντελώς η λωρίδα.


 Όταν τελειώσουμε παίρνουμε μια οδοντογλυφίδα και τυλίγουμε την λωρίδα με λίγη κόλλα πάνω στην άκρη της οδοντογλυφίδας έτσι ώστε να κολλάει μόνο το μέρος που έχουμε αφήσει άκοπο. Τυλίγουμε και κολλάμε. Αν θέλουμε βάζουμε και άλλη λωρίδα με άλλο χρώμα. Το αφήνουμε να στεγνώσει και μετά "ανοίγουμε το λουλούδι πιέζοντας τα κομμένα χαρτάκια προς τα έξω.


 Έτοιμο μπορούμε τώρα να ντύσουμε την οδοντογλυφίδα με χαρτί γκοφρέ πράσινο αρχίζοντας από το σημείο που έχουμε κολλήσει το χαρτί για να φαίνεται σαν κάλυκας του λουλουδιού.

 Γεμίζουμε το καλαθάκι μας με πράσινο χαρτί γκοφρέ που το έκοψα στη μηχανή που φτιάχνουμε μακαρόνια και βάζουμε μέσα το αυγό και τα λουλουδάκια. Επειδή δεν θέλω να πιστεύετε ότι αν έρθετε ποτέ σπίτι μου θα σας κεράσω σπιτικά μακαρόνια με κομματάκια χαρτιών από τις κατασκευές μου σας λέω ότι η μηχανή αυτή δεν είναι αυτή που χρησιμοποιώ στην κουζίνα. Απλά αυτή σκούριασε και αντί να την πετάξω την χρησιμοποιώ στο εργαστήρι μου.

Τελειώνοντας να σας ευχηθώ:
 ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ
 και ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
 σε σας και στις οικογένειές σας!! 
Να είστε πάντα καλά !!