3.7.11

Κατασκευές με χάντρεςΚαλημέρα! καλημέρα! Είμαι πολύ χαρούμενη που ο υπολογιστής μου έγινε επιτέλους καλά και βγήκε από την εντατική με καινούργιο κεφάλι.... Ένα βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο τον έστειλε κατευθείαν στα επείγοντα. Οι γιατροί το είπαν καθαρά. Βλάβη στον σκληρό δίσκο. Δεν θυμάται τίποτα. Θα του βάλουμε καινούργια μνήμη σε λίγες μέρες θα είναι καλά. Να ΄τος λοιπόν πάλι κοντά μας. Τι να πω σιδεροκέφαλος? Ελπίζω να μην ξανασυμβεί γιατί στεναχωριέμαι όταν δεν μπορώ να επικοινωνήσω μαζί σας. Τέλος καλό, όλα καλά!!

Όλες αυτές τις μέρες χωρίς υπολογιστή όλο και κάτι έκανα, έτσι έχουν μαζευτεί αρκετές καινούργιες ιδέες για να σας δείξω, Αλλά πριν από όλα θα πάω στην φίλη μου την Ρένα να πάρω το δωράκι μου.Αυτή είναι η Αργώ. Η Ρένα μου την χάρισε για να ομορφύνει  τα καλοκαιρινά μου ταξίδια. Ρενάκι σ΄ευχαριστώ!! Είναι πραγματικά υπέροχη!! Ήδη έχω αρχίσει και ταξιδεύω!!!


Θυμάστε τις χάντρες που είχα αγοράσει σε μια επιδρομή που έκανα στο Ικέα? Τις είχα αναρτήσει σε μια από τις προηγούμενες αναρτήσεις,  Άρχισα να τις χρησιμοποιώ δημιουργικά κάνοντας διακοσμητικά με χάντρες σαν κι αυτό που έχω στην αρχή της ανάρτησης.
Θα είναι λίγο δύσκολο να σας περιγράψω πως το έκανα, αλλά θα προσπαθήσω.
Χρειαζόμαστε τις χάντρες, κλωστή και βελόνα. Για κλωστή επειδή πρέπει να είναι γερή εγώ χρησιμοποίησα κορδονέτο -έτσι νομίζω την λέμε την κλωστή που χρησιμοποιούμε για το βελονάκι- όχι πολύ χοντρό, το πιο λεπτό που υπάρχει.
Περνάμε στην κλωστή μια χάντρα και την δένουμε δύο δάχτυλα πιο μακριά από το κανονικό σχέδιο. Είναι για να έχουμε μια άκρη αν θέλουμε να συνεχίσουμε. Αν δεν θέλουμε στο τέλος θα  βγάλουμε την χάντρα και θα στερεώσουμε την άκρη ανάμεσα στις άλλες χάντρες. 


Αφήνουμε λοιπόν δυο δάχτυλα κενό στην κλωστή μας και περνάμε όσες χάντρες θέλουμε. Εξαρτάται πόσο μεγάλο θα γίνει το σχέδιο. Καλό είναι οι χάντρες να έχουν τουλάχιστον τώρα στην αρχή ζυγό αριθμό γιατί αν έχουν μονό είναι λίγο μπέρδεμα στο γύρισμα και θα σας μπερδέψει.


Πρώτη σειρά: Περνάμε ας πούμε δέκα χάντρες στις οποίες για να γίνει κατανοητή η κατασκευή δίνουμε ένα όνομα, τον αριθμό της θέσης τους. Έχουμε λοιπόν την χάντρα ένα, την χάντρα δύο κ.λπ.
Δεύτερη σειρά: περνάμε την χάντρα έντεκα δίπλα στην χάντρα δέκα και μετά περνάμε την κλωστή μας ξανά μέσα από την χάντρα εννιά όπως είναι η φορά της βελόνας μας, από το δέκα προς τα πίσω. Περνάμε μια καινούργια χάντρα την χάντρα δώδεκα δίπλα στην χάντρα οκτώ και περνάμε την κλωστή μας ξανά μέσα από την χάντρα επτά. Βάζουμε την χάντρα δεκατρία δίπλα στην χάντρα έξη και περνάμε την κλωστή μας ξανά μέσα από την χάντρα πέντε. Η χάντρα δεκατέσσερα πάει δίπλα στην χάντρα τέσσερα και περνάμε ξανά από την χάντρα τρία. Η χάντρα δεκαπέντε μπαίνει δίπλα στην χάντρα δύο και η κλωστή περνά από την χάντρα ένα και ξαναγυρίζουμε στην αρχή. Όταν τραβάτε την κλωστή θέλει προσοχή όχι πάρα πολύ αλλά ούτε και χαλαρά. Θα το δείτε μόνες σας οι χάντρες μπαίνουν στη θέση τους η μία ανάμεσα στην άλλη. Και κάτι ακόμα καλό είναι να εργάζεστε πάνω σε μια επίπεδη επιφάνεια και όχι στον αέρα, θα σας είναι πιο εύκολο.
Τρίτη σειρά: Η χάντρα δεκαέξη μπαίνει δίπλα στην χάντρα ένα και η κλωστή μας θα περάσει μέσα από την χάντρα δεκαπέντε. Η χάντρα δεκαεπτά δίπλα στην χάντρα τρία και η κλωστή μέσα από την χάντρα δεκατέσσερα και συνεχίζουμε....... Νομίζω πως αν ακολουθήσετε προσεκτικά τις οδηγίες θα τα καταφέρετε. Να θυμάστε ότι πάντα είμαι πρόθυμη να σας βοηθήσω ή μέσω του blog ή μέσα από το tablerouge@gmail.com


Αν μας τελειώσει η κλωστή δένουμε με κόμπο μια καινούργια και συνεχίζουμε. Μην στεναχωριέστε. Ο κόμπος θα κρυφτεί ανάμεσα στις χάντρες.
Θα σας πρότεινα να ξεκινήσετε με ένα απλό σχέδιο και μετά να προχωρήσετε σε πιο δύσκολο. Σας λέω πάντως πως μπορείτε να συνεχίσετε και να μεγαλώσετε το σχέδιο σας από όποια μεριά θέλετε και να το κάνετε όσο μεγάλο θέλετε αρκεί να μη χαλάσετε τη φορά της χάντρας.Αν παρατηρήσετε τις δύο παραπάνω φωτογραφίες θα δείτε ότι στη δεύτερη φαίνονται τα κομμάτια που πρόσθεσα στο έργο. Αυτό γίνεται πολύ απλά αν προσθέσετε χάντρες με τον ίδιο τρόπο στο σημείο που εσείς θέλετε αρκεί να στερεώσετε την κλωστή σας μια - δύο χάντρες πιο μέσα. Επειδή προχωράω πολλά πράγματα μαζί στην επόμενη ανάρτηση θα σας δείξω αναλυτικά πόσο και πως το  προχώρησα.

 Τι μπορείτε να το κάνετε αυτό το διακοσμητικό?
Μπορείτε να το κρεμάσετε στον τοίχο, να ντύσετε ένα ποτήρι ή ένα βάζο ή να το χρησιμοποιήσετε σαν σουβέρ ή σουπλά και σε πολλές ακόμα κατασκευές που θα τις δούμε σιγά σιγά σε άλλες αναρτήσεις. Ξεκινήστε εσείς και αν σας αρέσει σας έχω δουλειά για όλο το καλοκαίρι.... Προς το παρόν να έχετε έναν υπέροχο και δημιουργικό μήνα, να χαρείτε την θάλασσα και τις διακοπές σας και να είστε πάντα καλά!!