17.7.11

Χάντρες για τον τοίχο..

Αυτή η βδομάδα νομίζω είναι η πιο ζεστή του χρόνου. Βέβαια δεν έχει κάνει ακόμα μεγάλες ζέστες, ας μην είμαστε και αχάριστοι, και το βραδάκι στο μπαλκόνι φυσάει ένα δροσερό αεράκι.  Εγώ όμως αυτές τις όμορφες καλοκαιρινές νύχτες έχω ένα σοβαρό πρόβλημα με τα κουνούπια... Δέκα άτομα στην παρέα, τι να πω όλοι κοιτούν τη θάλασσα, το φεγγαράκι, το τοπίο γενικά και εγώ κυνηγάω κουνούπια. Είναι φοβερό!!  Όλα σε μένα έρχονται!!! Οι άλλοι γλεντούν και εγώ αυτοχαστουκίζομαι!! Έχω δοκιμάσει τα πάντα. Γιατροσόφια, ξύδια, κατόλ, σπείρες.... στο τέλος μαστουρώνω εγώ και τα κουνούπια μεσ΄ την καλή χαρά. Είναι και αιμοβόρικα τα άτιμα!  Τέλος πάντων ας μη παραπονιέμαι, ότι μας δίνει ο Θεός καλό είναι!!


 Μέσα σ΄όλα τέλειωσα και το διακοσμητικό με τις χάντρες. Είναι έτοιμο για να το κρεμάσω στον τοίχο. Να σας δείξω τις τελευταίες πινελιές. Στο πάνω μέρος έβαλα τρία κρεμασταράκια. Αυτό γίνεται πολύ εύκολα βάζοντας τις χάντρες τη μια πάνω στην άλλη και αφήνοντας στη μέση ένα κενό. Να έτσι:Μετράμε όλο το μήκος και το χωρίζουμε στα τρία, για να τα τοποθετήσουμε ισομετρικά. Στο κάτω μέρος βάζουμε αν θέλουμε κρόσια με χάντρες. Ας πούμε ότι βάζουμε κρόσια στις κίτρινες χάντρες.


Ξεχωρίζουμε δέκα χάντρες σε χρώμα κίτρινο. Ξεκινάμε από αυτή που θα  κρέμεται τελευταία. Περνάμε την κλωστή μέσα από τη χάντρα έτσι ώστε η χάντρα να είναι κάπου στο μέσον της κλωστής. Την δεξιά άκρη της κλωστής την περνάμε από μια ακόμα  χάντρα με φορά από δεξιά προς τα αριστερά ενώ την αριστερή άκρη της κλωστής την περνάμε από την ίδια χάντρα με φορά από αριστερά προς τα δεξιά και έτσι συνεχίζουμε προς τα πάνω μέχρι να περάσουμε και τις δέκα χάντρες. Περνάμε με τον ίδιο τρόπο την κλωστή από τη χάντρα από την οποία θέλουμε να κρέμονται οι χάντρες και στερεώνουμε δεξιά και αριστερά. Έτοιμο. Αν δυσκολεύεστε ρίξτε μια ματιά στο σχεδιάγραμμα, ίσως να σας βοηθήσει.


Έχω πολλές ιδέες στο μυαλό μου για κατασκευές με χάντρες αλλά γι αυτές θα μιλήσουμε την επόμενη φορά. Ως τότε να είστε καλά και να περνάτε καλά!!