11.10.11

Θα σας πω ένα μυστικό.....


Καλημέρα, καλημέρα!!! Αχ επιτέλους λίγο κρύο, λίγη βροχούλα!! Δηλαδή τι λίγη... έβρεχε όλη μέρα. Αχ αυτά τα μαύρα σύννεφα πως μου αρέσουν!!! και μετά τσουπ βγαίνει ο ήλιος. Από τις αγαπημένες  μου εποχές το Φθινόπωρο !!!
Χθες λοιπόν έκατσα σπίτι. Αα όλα κι όλα!! Ωραία η βροχή αλλά να την κοιτάς από μέσα από τα σίγουρα..Στο δρόμο α πα πα δεν σε προσέχει κανείς!! Περνούν τα αυτοκίνητα και σε κάνουν χάλια!! Στο σπίτι λοιπόν είπα να τελειώσω το χαλάκι μου. Του έβαλα χάντρες, του έβαλα χρώματα και τι βλέπω... βγήκε μικρό. Δεν πειράζει. Αν σας συμβεί και σας το ίδιο σας έχω την λύση. Θα προσθέσουμε ένα κομμάτι. Να πως...

Παίρνουμε ένα καινούργιο κομμάτι καμβά από αυτό που κάνουμε το χαλί. Το διπλώνουμε έτσι ώστε να πέσουν οι τρύπες η μια πάνω στην άλλη. Αν θέλουμε μπορούμε να το τρυπώσουμε αλλά δεν είναι απαραίτητο. Εδώ βλέπετε το καινούργιο κομμάτι από την ανάποδη και από την καλή όπως δείχνει η σειρά των εικόνων.

Το φέρνουμε κοντά στο κομμάτι που θέλουμε να μεγαλώσουμε έτσι ώστε να πέσουν οι κλωστές σαν να είναι συνέχεια το ένα του άλλου.

Παίρνουμε κλωστή και βελόνα και ράβουμε τα δύο κομμάτια. Εγώ για κλωστή -το έχω ξαναπεί- χρησιμοποιώ αυτή για το βελονάκι την πιο ψιλή που υπάρχει. Είναι πολύ γερή. Καθώς ράβουμε που και που στερεώνουμε την κλωστή για να μη κουνιούνται τα δυο κομμάτια. Στο τέλος στερεώνουμε για τα καλά.

Δεν φαίνεται τίποτα!! και αν βάλουμε και το μαλλί από πάνω, όπως βλέπετε στην επόμενη φωτογραφία, τότε είναι που δεν φαίνεται καθόλου!!Αυτό το μυστικό είναι πολύ χρήσιμο γιατί μπορεί μην ταιριάζουν τα μέτρα του καμβά με το σχέδιο που θέλουμε να κάνουμε, ή να έχουμε πολλά μικρά κομμάτια από περισσεύματα. Δεν πετάμε τίποτα. Το λέμε και το εννοούμε και τώρα με την κρίση ακόμα περισσότερο. Βέβαια όπως σας είπα και στην προηγούμενη ανάρτηση δεν είναι υποχρεωτικό να το κάνετε χαλί για να το πατάτε. Εμένα πχ μου αρέσει να τα κρεμάω στον τοίχο τον χειμώνα. Ζεσταίνεται το σπίτι και αλλάζει όψη, γεμίζει χρώματα. Ακόμα μπορείτε να κάνετε διακοσμητικά μαξιλάρια τα οποία τώρα τον χειμώνα θα τα λατρέψετε γιατί είναι μαλακά σαν γατάκια.


Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαντάζεστε. Υπομονή θέλει. Αργότερα θα σας δείξω και άλλες μεθόδους για ταπισερί. Προς το παρόν σας εύχομαι να είστε όλες καλά και να περνάτε καλά!