12.3.12

Ερωτήσεις και απαντήσεις!!

Καλημέρα, καλημέρα και καλή βδομάδα!!
Χθες το βράδυ, μόλις τελείωσα την ανάρτησή μου για το σκουφάκι και το μοντέλο...τακ, τακ, μου χτύπησαν την πόρτα δύο φίλες από την γειτονίτσα μας και μου δώσανε το φάκελο με τις ερωτήσεις. Ο πρώτος ήταν της Αναστασίας και ο δεύτερος από την Ρένα. Κορίτσια θα απαντήσω σε ότι θέλετε είπα αλλά όχι τώρα, αύριο το πρωί με καθαρό μυαλό... Κοιμήθηκα, ξεκουράστηκα και τώρα με τη συντροφιά ενός ζεστού καφέ και με καθαρή σκέψη σας απαντώ:
Πρώτα η Αναστασία.

1. Ποιο είναι το ανεκπλήρωτο όνειρό σου;
 Ήθελα από πολύ μικρή, να γίνω ζωγράφος, να σπουδάσω στη σχολή Καλών Τεχνών και όλη μέρα να ζωγραφίζω... μα ο πατέρας μου ούτε που ν΄ακούσει. Όταν παντρεύτηκα σπούδασα γραφιστική με την βοήθεια του άντρα μου και έτσι κάπως το ξεπέρασα.
2. Πιστεύεις στη δύναμη της προσευχής ή της θέλησης!
 Πιστεύω στη δύναμη της προσευχής σαν συγκέντρωση θετικής ενέργειας για να γίνει αυτό που θέλεις. Αν όμως δεν υπάρχει η θέληση, τότε άδικα προσεύχεσαι, δεν γίνεται τίποτα.
3. Πιστεύεις ότι η φύση μας δίνει ζωή, ενέργεια;
 Είμαστε κομμάτι της φύσης, η ζωή μας εξαρτάται από αυτή.
4. Βουνό ή θάλασσα;
 Βουνό, βουνό και πάλι βουνό!!! Τον χειμώνα για το χιόνι, και το καλοκαίρι για δροσιά!!!
5. Αυτή τη στιγμή, πού θα ήθελες να βρισκόσουν;
 Έχω ξοδέψει πολλά χρόνια από τη ζωή μου για να φτιάξω το σπίτι μου όπως το ήθελα, -και ακόμη το φτιάχνω- δεν θα ήθελα να είμαι πουθενά αλλού.
6. Θα ήθελες ν’ αλλάξεις κάτι στη ζωή σου;
 Όσο εξαρτάται από εμένα, όχι. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένη με αυτό που είμαι και κυρίως με αυτά που έχω. Μιλάω και για τους ανθρώπους που έχω γύρω μου και για τα υλικά αγαθά που έχω. Βέβαια πάντα κάνω όνειρα για ένα καλύτερο αύριο αλλά νομίζω ότι αυτό είναι ανθρώπινο. Δεν μπορούμε να είμαστε στάσιμοι, αλλά ούτε και άπληστοι.
7. Αν είχες τη δυνατότητα, τι θα ήταν αυτό που θα ήθελες να αλλάξεις στον κόσμο?
 Θα ήθελα όλοι οι άνθρωποι να σκέφτονται και να σέβονται πιο πολύ τον συνάνθρωπό τους. 
8. Τι σου δίνει μεγαλύτερη ευχαρίστηση;
 Μια μέρα που είμαστε όλοι στο σπίτι και ο καθένας ασχολείται με αυτό που του αρέσει.
9.Ζητάς εύκολα συγνώμη;
 Προσπαθώ να σκέφτομαι πολύ πριν κάνω ή πριν πω οτιδήποτε, για να μη πληγώσω τους άλλους. Αν όμως κάνω λάθος, ζητάω αμέσως συγνώμη.
10.Χαλαρώνεις στο σπίτι σου;
 Χαλαρώνω μόνο στο σπίτι μου.
11. Μια φράση που σ’ αντιπροσωπεύει.
" Αύριο είναι μια άλλη μέρα" από το " Όσα παίρνει ο άνεμος" που σημαίνει ότι ότι κακό μας συμβαίνει το αφήνουμε πίσω μας. Μήνυμα αισιοδοξίας!!

Ας πάμε τώρα στις ερωτήσεις της Ρένας.

1. ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;
Το πρωί αφού ξυπνήσω καλά και αρχίσει να λειτουργεί το μυαλό μου σκέφτομαι όλα τα ζωντανά πλάσματα που εξαρτώνται από μένα. Πρώτα οι άνθρωποι, και μετά τα ζωάκια μου που σημειωτέον δεν είναι και λίγα. Φαϊ και νερό για όλους.... Το περίεργο είναι ότι και η τελευταία σκέψη μου το βράδυ όσο κουρασμένη και αν είμαι είναι πάλι τα ζωάκια μου. Αν σκέπασα τα κουνέλια, αν έχουν νερό τα σκυλάκια.....
2. ΤΙ ΣΑΣ ΕΚΝΕΥΡΙΖΕΙ;
Δεν εκνευρίζομαι εύκολα. Γίνομαι όμως έξαλλη με τους ηλίθιους, με αυτούς που δεν κάνουν τον κόπο να βάλουν σε λειτουργία το μυαλό τους και να σκεφθούν ότι ένα και ένα κάνουν δύο..... Εκνευρίζομαι αλλά με επιείκεια με τους αγενείς, σκέφτομαι όμως ότι μπορεί να μην τους δόθηκε η ευκαιρία να είναι διαφορετικοί.
3.ΜΕ ΤΙ ΗΡΕΜΕΙΤΕ;
Ηρεμώ όταν γράφω στο ημερολόγιό μου, όταν σκέφτομαι τη μαμά μου και όταν δημιουργώ οτιδήποτε, είτε αντικείμενο, είτε φαί ... οτιδήποτε. 
4. ΘΑ ΑΛΛΑΖΑΤΕ ΚΑΤΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ;
Απάντησα προηγουμένως αλλά δεν κουράζομαι να απαντήσω πάλι. Αν με ρωτούσες "αν είχες την ευκαιρία να ζήσεις τη ζωή σου από την αρχή τι θα άλλαζες;" εκτός από κάποιες λεπτομέρειες που δεν έχουν πια σημασία θα σου έλεγα τίποτα. Δεν θα άλλαζα τίποτα όσο εξαρτάται από μένα, αλλά προσεύχομαι να μην αλλάξει τίποτα για όσα δεν εξαρτώνται από μένα.
5. ΠΟΛΗ Η ΕΠΑΡΧΙΑ;
Είναι γνωστή η αγάπη μου για την Αθήνα. Οπότε απαντώ όχι οποιαδήποτε πόλη αλλά Αθήνα και πάλι Αθήνα με όλα τα καλά της και όλα τα κακά της.
6. ΣΑΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ 24 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ;
Φυσικά και όχι. Αν σκεφθείς ότι θέλω δύο ώρες για τα ζωάκια μου - το λιγότερο- και δύο ώρες για τα λουλούδια μου, καθημερινά. Σπίτι, μαγείρεμα, ψώνια... Τι μου μένει για να σκεφθώ και να δημιουργήσω. Ψίχουλα. Γι΄αυτό και όλα μισά τα κάνω. Δεν προλαβαίνω....
7.ΤΙ ΘΑ ΠΑΙΡΝΑΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΑΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ;
Κανονικά θα πρέπει να απαντήσω 'χρήματα' όμως δεν θα ήθελα να μου τύχει ποτέ αυτό γιατί δεν είναι τόσο απλό. Δεν μπορώ να φύγω έτσι και να αφήσω πίσω μου τους πιο πιστούς μου φίλους, τα ζωάκια μου. Δεν θα μπορούσα να ζήσω με τις τύψεις μου ότι δεν προσπάθησα να τους σώσω. Άρα θα έπαιρνα τους φίλους μου τα ζώα, και λεφτά.
8.ΠΟΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΑΣ;
Θα έπρεπε να είναι το εργαστήριό μου, αλλά συνήθως παίρνω ότι χρειάζομαι και πηγαίνω εκεί που είναι και οι άλλοι. Στο καθιστικό τον χειμώνα και στην ταράτσα το καλοκαίρι. Άρα αγαπημένο μέρος είναι όπου είναι και οι υπόλοιποι.
9.ΖΗΤΑΤΕ ΕΥΚΟΛΑ ΣΥΓΝΩΜΗ:
Δεν μου αρέσει να πληγώνω τους άλλους, αποφεύγω και τους καυγάδες. Οπότε δεν χρειάζεται να ζητάω συγνώμη. Αν όμως χρειαστεί, δεν έχω πρόβλημα να ζητήσω συγνώμη. Εξ άλλου όλοι κάποια στιγμή όσο και να προσέξουμε κάνουμε λάθη. Ανθρώπινο....
10.Η ΠΡΩΤΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΣΑΣ;
Όχι, έχω μάθει εκ πείρας ότι η πρώτη εντύπωση μπορεί να σε οδηγήσει σε πολύ λάθος μονοπάτια και έτσι δεν δίνω πολύ σημασία σ΄αυτή. Ο χρόνος που περνάς με κάποιον και ο τρόπος που συμπεριφέρεται είναι πραγματικά καθοριστικός για τη σχέση μου με αυτόν τον άνθρωπο.
11. Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ, ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΑΙ;
Δύσκολη ερώτηση. Λοιπόν η προδοσία γενικώς δεν συγχωρείται. Συνηθίζω να λέω. "Συγνώμη δίνει μόνο ο Θεός, και εγώ καλώς ή κακώς Θεός δεν είμαι" Αναλόγως βέβαια το παράπτωμα μπορεί να δοθεί στον προδότη και μια δεύτερη ευκαιρία. Όμως και αυτή θα είναι υπό το βάρος του παραπτώματος. Βέβαια η ερώτηση χωράει πολύ συζήτηση αλλά στην ουσία η απάντηση είναι όχι, η προδοσία είναι κατάχρηση εμπιστοσύνης και όσο καλή θέληση και να έχεις δεν συγχωρείται.


Ωραίες ήταν οι ερωτήσεις σας κορίτσια! Το ευχαριστήθηκα!! Όμως η ώρα πέρασε και πρέπει να σας αφήσω. Να έχετε μια υπέροχη και δημιουργική εβδομάδα!!!

2 σχόλια:

 1. ΠΟΛΥ ΤΙΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΗΚΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΝΑΝΑ ΜΟΥ!!!!!!!
  [ΠΡΟΣΕΧΩ ΝΑ ΜΗ ΣΕ ΞΑΝΑΛΛΑΞΩ ΟΝΟΜΑ!!!!!]
  ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!
  ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΠΟΛΛΑ!!!!!
  ΕΥΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ!!!!!!!
  ΦΙΛΑΙ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλησπέρα, Νανά, καλή εβδομάδα....
  Ωραίο το παιχνίδι, ε; Μάθαμε ένα σωρό και για σένα.....
  Φιλιά πολλά

  ΑπάντησηΔιαγραφή