10.1.12

Πως μεταμόρφωσα ένα πιάτο!Χθες το πρωί έκανα μια βόλτα στην αποθηκούλα μου. Έψαχνα να βρω ένα συρτάρι παλιό για να πάρω μέρος στην πρό(σ)κληση της Ρένας -αν θες να μάθεις κάνε κλικ εδώ -. Βρήκα συρτάρια αλλά ήταν σε συρταριέρες και κομοδίνα και δεν ήθελα να τα χαλάσω. Έψαξα ώρα πολύ με την ελπίδα να βρω κάπου ένα μοναχικό παραπεταμένο συρτάρι. Πουθενά.... Δεν απελπίζομαι όμως, κάπου θα υπάρχει ένα συρτάρι που θα με περιμένει.... 


Βρήκα όμως κάτι άλλο. Ένα μικρό θησαυρό από μοναχικά πιατάκια και πιατέλες που με περίμεναν. Ανήκαν στη μαμά μου? στην πεθερά μου? Δεν θυμάμαι. Πήρα ένα μικρό κεραμικό πιάτο για να κάνω μια δοκιμή με μια ιδέα που μου ήρθε στο μυαλό. Δεν ήταν πολύ σπουδαίο. Ένα μικρό φθηνό κεραμικό πιάτο που είχε μείνει από ένα καθημερινό σερβίτσιο. Το έπλυνα καλά καλά και το άφησα να στεγνώσει. Άρχισα να του κολλάω μεταλλικά χαρτάκια που τα αγόρασα έτοιμα κομμένα από μεγάλο κατάστημα παιχνιδιών. Έτσι το διακόσμησα γύρω γύρω. Είναι πράγματι φοβερό το πόσο άλλαξε όψη. Από καθημερινό πιάτο έγινε πιάτο γιορτινό!!! 

Τέλειωσα και το άφησα να στεγνώσει.


 Μου φάνηκε λίγο άδειο και του κόλλησα και λίγα αστεράκια στο κέντρο. Έπρεπε όμως κάτι να του βάλω για να γίνει πιο χρηστικό. Δεν θα ήθελα τα μεταλλικά χαρτάκια να καταλήξουν στο στομάχι μας. Σκέφτηκα βερνίκι νερού αλλά το φοβήθηκα. Έτσι κατέληξα στην πιο σίγουρη λύση  Υγρό γυαλί! Θα κάνει μια κρούστα και θα κλείσει μέσα όλα αυτά τα μικρά διακοσμητικά που κόλλησα πάνω στο πιάτο.

Αυτή τη στιγμή που σας γράφω στεγνώνει και δεν θέλω να το πειράξω. Μόλις όμως στεγνώσει θα σας πω και φυσικά θα σας δείξω τα αποτελέσματα. Λίγο υπομονή και θα τα πούμε. Μέχρι τότε να είστε όλες καλά!!