12.7.12

Χρωματιστή άμμος!!Καλημέρα, καλημέρα!!!
Τι μου κάνετε? Ελπίζω να σας βρίσκω όλες καλά! Η αλήθεια είναι ότι χάθηκα για λίγο αλλά ήταν απαραίτητο για να τακτοποιήσω κάποιες δουλειές οι οποίες δεν έπαιρναν άλλη αναβολή. Όλα τώρα είναι καλά και η ζωή συνεχίζεται εκεί που την αφήσαμε.
Προχθές πήγα για μπάνιο στη θάλασσα. Φυσικά δεν πήγα μόνο για δροσερές βουτιές. Μάζεψα και ένα σωρό υλικά για τον χειμώνα. Ξέρετε τώρα εσείς... Βοτσαλάκια, πετρούλες, άμμο από την θάλασσα, κοχυλάκια κ.λπ, κ.λπ. Θα σας τα παρουσιάσω σιγά σιγά. Εξ άλλου έχουμε όλο τον καιρό μπροστά μας. Για σήμερα θα σας πω τι έκανα με τα δύο μπουκαλάκια άμμο που μάζεψα.
Όταν πάτε σε μια παραλία που να έχει ωραία ψιλή και καθαρή άμμο, καλό είναι να έχετε κανένα άδειο μπουκαλάκι μαζί σας για να το γεμίσετε άμμο. Μη με ρωτάτε τι θα την κάνετε... Τα είπαμε αυτά. Όλα είναι χρήσιμα!! Φαντασία να υπάρχει και καλή διάθεση....
Την άμμο λοιπόν θα την χρωματίσουμε!! Θα την κάνουμε χρωματιστή άμμο και θα την χρησιμοποιήσουμε όπως χρησιμοποιούμε την χρυσόσκονη!!!
Μόλις φθάσετε σπίτι σας αδειάζετε την άμμο σε μια λεκανίτσα την οποία γεμίζετε με καθαρό νερό της βρύσης. Ανακατεύετε με το χέρι την άμμο και βλέπετε διάφορα σωματίδια να έρχονται στην επιφάνεια π.χ φύκια. Αφήνετε για δευτερόλεπτα την άμμο να κατακαθίσει και αδειάζετε προσεκτικά το νερό. Επαναλαμβάνετε αυτή την εργασία δυο - τρεις φορές. Μετά αφήνετε την άμμο μια δυο μέρες στον ήλιο να στεγνώσει εντελώς.
Χρειαζόμαστε τώρα μικρά δοχεία. Εγώ πήρα παγοκυψέλες αλλά μπορείτε να πάρετε μικρά πλαστικά ποτηράκια ή ότι άλλο έχετε στο σπίτι. Επίσης χρειαζόμαστε νερομπογιές, τέμπερες σε σωληνάριο.


Βάζουμε στα ποτηράκια λίγη μπογιά με ελάχιστο νερό για να διαλυθεί και ρίχνουμε μέσα με ένα κουταλάκι λίγη άμμο. Τόση ώστε το μίγμα να είναι νερουλό -όχι πολύ- για να πάει παντού η μπογιά.


Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μίγμα να στεγνώσει. Αν δούμε ότι η μπογιά δεν είναι αρκετή προσθέτουμε  ακόμη λίγη.

Πότε πότε το ανακατεύουμε για να πάει το χρώμα παντού. Όταν στεγνώσει καλά την ανακατεύουμε πάλι με ένα μικρό κουταλάκι για να σπάσει σε κόκκους. Τότε θα δούμε ότι η άμμος μας πήρε χρώμα!!!  Μπορούμε αν θέλουμε να την ανακατέψουμε με λίγη χρυσόσκονη ή να την αφήσουμε όπως είναι. Την χρησιμοποιούμε στην ζωγραφική με λίγη κόλλα όπως την χρυσόσκονη. Δεν έχω σκεφθεί ακόμα τι θα την κάνω. Προς το παρόν την φυλάω σε μπουκαλάκια μέχρι να σκεφθώ κάτι πρωτότυπο. Ως τότε να είστε καλά και να περνάτε καλά!!!