15.4.13

Οι εντυπώσεις μου από την έκθεση!Τώρα που η έκθεση τελείωσε με ποιόν θα μοιραστώ τις εντυπώσεις μου? Φυσικά μαζί σας. Επειδή έχω πολλά να πω και πολλές φωτογραφίες να βάλω, πάρτε το καφεδάκι σας και πάμε.
Ας δούμε πρώτα τα έργα με τα οποία συμμετείχα στην έκθεση.             "Επιστροφή"
   


         
                     "Άνοιξη"                 "Αναγέννηση"


                 
                    "Αισιοδοξία"


                       "Επιθυμίες"
Αυτά ήταν τα έργα μου, σαν γνήσιος καλλιτέχνης έπρεπε να τους δώσω τίτλους... Μάζεψα λοιπόν όλους τους φίλους της κόρης μου και τους έβαλα να γίνουν οι νονοί στα έργα μου. Ότι άξιζε ήταν ότι ο καθένας είχε ένα επιχείρημα για το όνομα που έδινε στο κάθε έργο. Ήταν από τις πιο ωραίες στιγμές της έκθεσης...!!!Ήταν μια πολύ ωραία έκθεση σε σχέση με το υλικό που είχε να παρουσιάσει. Είχε ζωγραφική,
κατασκευές, κολάζ, πολύ ωραία χειροποίητα κεριά, λαμπάδες και φωτογραφίες. Θα τα δούμε ένα ένα για να πάρετε και σεις μια γεύση.


Να αρχίσω όμως από τα παράπονα για να φύγουν από πάνω μου. Λοιπόν παρότι είχε πολλά και αξιόλογα εκθέματα δεν είχε οργάνωση. Ενώ μας είπαν και το ξέραμε ότι η έκθεση θα γίνει, ένα μήνα πριν, δεν έφτιαξαν ούτε αφίσες για την έκθεση, ούτε προσκλήσεις. - φυσικά δεν θεωρώ ούτε αφίσα ούτε πρόσκληση την φωτοτυπία που μας έδωσαν την παραμονή, δηλαδή την μέρα που στήσαμε την έκθεση -  αυτά είναι προχειρότητες. Επίσης μέχρι την παραμονή δεν ξέραμε την ώρα, αυτό θα το διαπιστώσατε και από το γεγονός ότι έβαλα δύο αναρτήσεις για την έκθεση. Τέλος πάντων να μη σας ζαλίζω άλλο. Απλά σκέφτομαι ότι αν ήταν πιο καλά οργανωμένοι ίσως να ερχόταν πιο πολύς κόσμος. Να σας πω όμως και τα καλά.


Είχε αρκετό κόσμο!! Όλοι εκφράστηκαν με θαυμασμό για όλα τα εκθέματα για όλους τους δημιουργούς!! Οι πιο πολλές ερωτήσεις προς το πρόσωπό μου ήταν για το πόσο χρόνο και πόση υπομονή χρειάζεται για να γίνουν αυτά τα έργα. Τους είπα ότι "υπομονή" είναι το άλλο μου όνομα!! Το πιο ωραίο που άκουσα ήταν, ότι οι φωτογραφίες στο blog τα αδικούν και ότι από κοντά είναι πιο όμορφα! Ίσως αυτό να είναι μια αφορμή για να κάνω πιο συχνά εκθέσεις!! Να σας μιλήσω και για τους άλλους καλλιτέχνες. Να σας πω για την Βιβή και τα καταπληκτικά κεριά της με μάσκες, με νεραϊδούλες με κήπους και λιμνούλες. Κεριά πανέμορφα στολίδια και κεριά κάδρα ! ναι ναι κάδρα με δεντράκια και λίμνες, κεριά πορτατίφ όλα τους ένα και ένα. Το κυριότερο η Βιβή ένας ανοιχτόκαρδος άνθρωπος, είναι αυτοδίδακτη!!


Επίσης η Ελένη η ζωγράφος μας με καταπληκτικούς πίνακες. Ειδικά ο γέρος ήταν αυτός που μου άρεσε πιο πολύ από όλους. Οι λαμπάδες της Εύας, μας έκαναν να νοιώσουμε ότι το Πάσχα έρχεται!  Στολισμένες με λουλουδάκια, με κορδέλες και με πολυμερικό πηλό. Η Εύα είχε ακόμα εικόνες φτιαγμένες με την τεχνική της αναπαλαίωσης οι οποίες έδεναν οπτικά πολύ με τις λαμπάδες.


 Οι φωτογραφίες  - που ανάμεσά τους ήταν και αυτές της κόρης μου και της κολλητής της- μας ταξίδευαν, μας προβλημάτιζαν ή μας προσγείωναν στην καθημερινότητά μας. Μεταξύ μας δεν άντεξα στον πειρασμό να μην βάλω την φωτογραφία τους κάτω από ένα έργο τους. Έμεινα πολύ ευχαριστημένη από την πρώτη μου έκθεση. Άκουσα καλά λόγια, μου έγραψαν και στο βιβλίο εντυπώσεων, μοίρασα και καρτούλες για το blog μου και στο τέλος πήρα και ένα βραβείο - ενθύμιο για τη συμμετοχή μου.


 Όμως σας κούρασα, θα σας αφήσω να ξεκουραστείτε με την ευχή η επόμενη έκθεση να είναι ακόμα καλύτερη και εσείς να είστε πάντα καλά!!


2 σχόλια:

  1. να χαιρεσαι την νεραιδα σου και να σε χαιρεται και μαζι να σε χαιρομαστε και εμεις υπεροχη καλλιτεχνη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελπίζω τώρα που έκανες την αρχή, να μη σταματήσεις και έχουμε ΠΟΛΛΕΣ ακόμα εκθέσεις.
    Πολλά Φιλιά
    Ο Στρατιώτης γιος σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή