2.5.13

Βάψαμε αυγά!!

Μεγάλη Πέμπτη σήμερα και συνηθίζεται να βάφουμε αυγά. Κανονικά αυτά τα αυγά είναι κόκκινα και συμβολίζουν το αίμα του Χριστού. Είμαι πάντα υπέρ των παραδόσεων που μεταφέρονται από τους γονείς στα παιδιά. Έτσι δημιουργούνται οι δεσμοί στην οικογένεια που μας ακολουθούν όλη μας τη ζωή και μας κάνουν να χαμογελάμε ακόμα και σε δύσκολες καταστάσεις. Θυμάμαι στα παιδικά μου χρόνια ήταν ολόκληρη ιεροτελεστία η βαφή των αυγών. Μαζευόμασταν όλοι και συνοδεύαμε την βαφή με επιφωνήματα και ευχές!!! Ωραία παιδικά χρόνια!!
Αλλά και όταν έκανα δικιά μου οικογένεια ερχόντουσαν γιαγιάδες και παππούδες, και να χαρές, να γέλια.....Όμως τα δικά μου τα παιδιά έχουν πια μεγαλώσει και έχουν διαλέξει πια τον δρόμο που θα ακολουθήσουν. Φέτος ο μικρός θα κάνει Πάσχα στο Καστελόριζο μια που υπηρετεί τη θητεία του  και η μικρή θα κάνει Πάσχα με τους κολλητούς της. Έτσι γίνεται πάντα, τα παιδιά μεγαλώνουν και φεύγουν... Όσο για τους φίλους έχουν όλοι τα προβλήματά τους και έτσι θα κάνουν Πάσχα με τις οικογένειές τους. Ένα καλό που έχει η κρίση είναι ότι ένωσε τις οικογένειες..... Οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας, μας κοιτάζουν από ψηλά και μας προσέχουν.....

Έτσι φέτος μπήκα στον πειρασμό να "παίξω" λίγο με το βάψιμο των αυγών. Τα κορίτσια μου έφεραν κάτι μπογιές από τη Βουλγαρία σε διάφορα χρώματα και μίλησαν κατευθείαν στο δημιουργικό μου ταλέντο!!  Μόνο το σχήμα τους και ο τρόπος που έλιωναν μέσα στο βραστό νερό μου έδωσε έμπνευση. Το αποτέλεσμα.....  κανένα αυγό δεν έχει το ίδιο χρώμα με το άλλο!! Πως τα κατάφερα δεν ξέρω!!! Είναι από τα πράγματα που τα πετυχαίνεις μόνο μια φορά!!! και να θέλεις δεν ξαναγίνεται!!! Σημασία έχει πως πέρασα ένα πολύ όμορφο απόγευμα και το αποτέλεσμα μπορεί να μην συμφωνεί με το Πασχαλιάτικο έθιμο, άλλα είναι πολύ ικανοποιητικό!
Να είστε όλοι καλά φίλοι μου!!! Εύχομαι του χρόνου τα πράγματα να είναι πολύ καλύτερα!!! Καλή Ανάσταση!!

3 σχόλια:

 1. ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ΧΡΩΜΑΤΑ!!!!!
  ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!!!!
  ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πρώτη φορά βλέπω τέτοιες βαφές αυγών!!! Ωραία έγιναν!! Και του χρόνου! Κι εμένα, η κόρη μου φεύγει για Πάσχα με τον καλό της φέτος και ο γυιός μου θα είναι για λίγο μόνο μαζί μας. Κι εμείς θα πάμε στην μαμά μου που τον τελευταίο καιρό είναι στο κρεββάτι κι ούτε ξέρω αν θα καταφέρει να σηκωθεί για να φάμε στο τραπέζι! 'Ετσι είναι η ζωή κι έτσι θα συνεχίσει. Καλή Ανάσταση σου εύχομαι και καλό Πάσχα! Φιλιά!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πανέμορφα!Και του χρόνου!Καλή Ανάσταση!

  ΑπάντησηΔιαγραφή