30.6.13

Με ένα κουτάκι ακόμα κλείνουμε τον μήνα!


Πολλές πολλές καλοκαιρινές καλησπέρες!!
Τελειώνει και αυτός ο μήνας... Τι τελειώνει... τέλειωσε πάει... Βιάζομαι να περάσουν οι μήνες μέχρι τον Οκτώβριο... μέχρι τον Φεβρουάριο... έχω τους λόγους μου... τα έχω ξαναπεί. Όταν λοιπόν τελειώνει ένας μήνας, χαίρομαι!!! Λέω πάει και αυτός!!! Αρχίζω να σπρώχνω το επόμενο να περάσει πιο γρήγορα. Ευτυχώς έχω πολλά πράγματα να ασχοληθώ -ευχάριστα πάντα- και έτσι περνούν οι μέρες γρήγορα.

Θα τελειώσω τον μήνα με ένα ακόμα κουτί διακοσμημένο με χάντρες. Σας το είχα υποσχεθεί στην ανάρτηση με τα κουτιά. Έφτιαξα ένα κουτί με χωρίσματα, για να μπορούμε να βάλουμε διάφορα πράγματα μέσα. Από είδη ραπτικής μέχρι ότι μπορεί να βάλει ο νους σας. Δεν είναι δύσκολο. Απλά θέλει καλό μέτρημα. Αφού φτιάξουμε το κάτω μέρος του κουτιού, με τα υπόλοιπα από το χαρτόνι και με τη βοήθεια ενός χάρακα, μετράμε και χωρίζουμε το κουτί σε όσα μέρη θέλουμε.


Μετά φτιάχνουμε το καπάκι και το διακοσμούμε με χάντρες.
Όταν τελειώσουμε κολλάμε την κατασκευή με τις χάντρες πάνω στο καπάκι. Οι χάντρες έχουν όλες μια φορά δηλαδή πάνε όλες προς μια μεριά. Έφτιαξα πολλά καπάκια για να δω τι είναι πιο εύκολο και κατέληξα σε αυτό τον τρόπο. Κατ΄αρχάς μετράμε πόσες χάντρες χωρούν κατά μήκος στην κατασκευή και φτιάχνουμε το πάνω μέρος από το καπάκι. Μετά συνεχίζουμε μόνο στις τέσσερις πλευρές όσο είναι το ύψος του καπακιού. Διπλώνουμε τις παραπάνω χάντρες και τις ενώνουμε στις τέσσερις γωνίες του καπακιού. Έτσι έχουμε δύο καπάκια με το ίδιο μέγεθος. Ένα από χαρτόνι και ένα από χάντρες. Βάζουμε κόλλα στο καπάκι και κολλάμε τις χάντρες. Έτοιμο!!!Εάν δεν καταλάβατε κάτι επειδή ίσως να μην το εξήγησα καλά, μπορείτε να ρωτήσετε. Είμαι πάντα στη διάθεση σας.
Με αυτή την κατασκευή μπορούμε να βάλουμε τάξη στα πράγματά μας περνώντας ευχάριστα την ώρα μας. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο αγχολυτικό είναι να περνάτε μία μία χάντρα και να δημιουργείτε σχέδια... Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε. Να είστε πάντα καλά!!!!2 σχόλια:

  1. πολυ ομορφο και καλοκαιρινο σε φιλω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ όμορφο Νανά μου!!!Κάθε φορά θαυμάζω την υπομονή σου,την δεξιοτεχνία και την φαντασία σου!!
    Μπράβο σου να είσαι καλά πολλά φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή