25.7.13

Ένας πάγκος για την κουζίνα!!
Υπάρχει μια παλιά λαϊκή παροιμία που λέει τι ακριβώς κάνει ο διάολος όταν δεν έχει δουλειά να κάνει... Δεν μου επιτρέπεται να το πω γιατί μπορεί να το διαβάσουν και μικρά παιδιά.... Πάντως εγώ όταν δεν έχω δουλειά να κάνω την πληρώνει το σπίτι μου...!!! Αυτή τη φορά η επέμβαση έγινε στην κουζίνα!! Έφτιαξε ο σύζυγος, -μάστορας και αυτός με ειδικότητα στις κατασκευές (και αυτός δεν έχει δουλειά να κάνει χαχαχα!!!)- ένα ντουλάπι για τα κατσαρολικά της κουζίνας και ήθελε από πάνω να βάλει έναν πάγκο. Ένας φυσιολογικός άνθρωπος θα αγόραζε ένα κομμάτι και θα το τοποθετούσε στη θέση του και ούτε γάτα, ούτε ζημιά. Όμως εμείς θέλαμε να το φτιάξουμε μόνοι μας και θέλαμε κάτι διαφορετικό, που να ταιριάζει με την κουζίνα. Έτσι μου έφερε ένα ξύλο βαμμένο γκρι στις διαστάσεις που το ήθελα να το ζωγραφίσω.


Η κουζίνα μου έχει πλακάκια με σχέδιο σαν κι αυτά τα ρόδια.
Σκέφθηκα λοιπόν και ξεκίνησα. Κατ΄αρχάς με χαρτοταινία χώρισα τον πάγκο σε τετράγωνα αφού τα μέτρησα να είναι ίσα.
Μετά πέρασα την άσπρη μπογιά για να χωρίσω τα τετράγωνα που θα έμοιαζαν σαν τα πλακάκια του τοίχου.
 Έκανα σε χαρτί την μεγέθυνση του σχεδίου και με τη μέθοδο καρμπόν πέρασα το σχέδιο πάνω στον πάγκο. Η μέθοδος καρμπόν -η ονομασία είναι δική μου- είναι: με ένα μαλακό μολύβι περνάμε την ανάποδη μεριά του σχεδίου. Μετά γυρίζουμε το σχέδιο από την καλή το τοποθετούμε στο σημείο που θέλουμε και πατάμε το σχέδιο με ένα μολύβι. Έτσι το σχέδιο βγαίνει πάνω στην επιφάνεια που θέλουμε.
Όταν τελείωσα όλα τα σχέδια τα πέρασα με μαύρη μπογιά γύρω γύρω.

 Έφτιαξα το φόντο με ένα διακοσμητικό βερνίκι σε χρώμα πορτοκαλί για να ταιριάζει με τα πλακάκια της κουζίνας και στο τέλος χρωμάτισα το σχέδιο.

 Το πέρασα με βερνίκι, και ξεκόλλησα τις χαρτοταινίες.Και να το σχέδιο στον πάγκο ολόκληρο!!! Δεν είναι ακριβώς ίδιο με το πλακάκι γιατί δεν το ήθελα ακριβώς ίδιο, όμως νομίζω ότι είναι αρκετά πετυχημένο. Σίγουρα ότι κάνουμε είναι θέμα προσωπικής κρίσης και γνωρίζω ότι υπάρχουν και αντίθετες απόψεις από την δική μου. Αλίμονο!! Θα ήταν χαρά μου να ακούσω την γνώμη σας. Ως την επόμενη ανάρτηση σας εύχομαι να είστε καλά και να περνάτε καλά!!! Καλοκαιράκι είναι άλλωστε!! Χαλαρώστε και διασκεδάστε το!!!

3 σχόλια:

 1. Καλώς την κοπελιά την ακούραστη και τόοοοοσο υπομονετική!!!!
  Πολύ όμορφος έγινε ο πάγκος..... Έργο τέχνης! Άλλωστε, το θέμα "ρόδια" είναι τόσο αγαπημένο!!!!! Η χαρά του δημιουργού νομίζω πως είναι να φτιάχνει πράγματα χρήσεως, να τα βλέπει και να τα χρησιμοποιεί κάθε μέρα! Μπράβο κούκλα μου, γεια στα χέρια σου!!!!!!!
  Φιλάκια πολλά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πανέμορφη δημιουργία και λειτουργική. Με πολύ υπομονή και μεράκι ε? :-D
  έτσι να τα βλέπουμε και να εμπνευστούμε νέες δημιουργίες και ενασχολήσεις.
  Καλό καλοκαίρι!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ουάου υπερπαραγωγή! τι αντιθετη γνωμη να έχει κανείς σε αυτό? πιστέύω ότι σε συνδιασμό με το πλακάκι θα δείχνει πανέμορφο, μπράβο σου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή