28.5.13

Ας φτιάξουμε μια θήκη για το κινητό...
Καλησπέρα φίλες μου!!!
Ο μήνας πλησιάζει στο τέλος και ήδη μύρισε καλοκαιράκι. Σημασία έχει ότι τσουλάει ο καιρός γιατί και εγώ αυτό θέλω. Για δύο λόγους. Ο ένας για να γυρίσει το αγόρι μου σπίτι γιατί μου λείπει και ας ήταν εδώ πριν δυο βδομάδες και ο δεύτερος να έρθει ο καιρός να καταθέσουμε τα χαρτιά για την σύνταξη του Γιάννη.  Είμαι αισιόδοξη όμως, δεν το βάζω κάτω....
Έτσι λοιπόν που είναι το μυαλό μου γεμάτο σκέψεις καλό είναι που ασχολούμαι με διάφορα πράγματα και περνά ο καιρός. Τελευταία θα το έχετε προσέξει έχω κολλήσει με το κέντημα. Η αλήθεια είναι ότι από μικρή μου άρεσε. Έχω φτιάξει διάφορα πράγματα αλλά θήκη για κινητό, πρώτη φορά φτιάχνω!!
Είναι πολύ εύκολο. Μετράμε το μήκος,  το πλάτος και το πάχος του κινητού. Σχεδιάζουμε σε ένα χαρτί τα κομμάτια και τα κόβουμε σε καμβά. Κατόπιν αρχίζουμε και τα κεντάμε. Μπορούμε να κάνουμε ότι σχέδιο θέλουμε. Εγώ έκανα γεωμετρικά σχέδια, την επόμενη φορά θα διαλέξω κάποιο άλλο σχέδιο. Όταν τελειώσουμε και τα έξη κομμάτια τα σιδερώνουμε και βάζουμε λίγη κόλλα για υφάσματα για να στέκονται. Κατόπιν αρχίζουμε και τα ενώνουμε. Είναι πολύ εύκολο! Τελείωσα γρήγορα. Όμως δεν μου άρεσε έτσι σκέτη που ήταν και έτσι έψαξα στα μπιχλιμπίδια που έχω για να δω τι θα της βάλω. Αποφάσισα να της δώσω μορφή και έτσι της έραψα μάτια και στόμα. Η μύτη της είναι και το κούμπωμα. Στο τέλος για να μην είναι πολύ μαλακή έβαλα μέσα έναν σκελετό από χαρτόνι.Νομίζω ότι είναι χαριτωμένη. Είναι και ένα πολύ όμορφο και χρήσιμο χειροποίητο δώρο. Εσείς τι λέτε; Αν σας αρέσει και θελήσετε να την φτιάξετε είμαι πάντα εδώ για ότι χρειαστείτε. Να είστε πάντα καλά!!