8.10.13

Σκουφάκια ύπνου για πυζάμα - πάρτυ!!Το φθινόπωρο μπήκε για τα καλά!! Οι ζακετούλες βγήκαν από τις ντουλάπες και τα πρωτοβρόχια δρόσισαν την ατμόσφαιρα. Καιρός για σκέψεις, ανακατατάξεις, αποφάσεις. Η ουσία είναι ότι μαζευτήκαμε για τα καλά. Φέτος το φθινόπωρο άρχισε με το πάρτυ της Ειρήνης. Η Ειρήνη φίλη της κόρης μου και φυσικά και δική μου φίλη έκανε ένα πυζάμα - πάρτυ το περασμένο Σάββατο που είχε τα γενέθλιά της. Έκλεισε τα είκοσι και κάτι... Σιγά μη σας πω. Μου ζήτησε λοιπόν αν μπορούσα να τις φτιάξω τα σκουφάκια ύπνου για το πάρτυ. Τα ήθελε ολόασπρα για να τα ζωγραφίσουν μόνοι τους οι καλεσμένοι και να τα κρατήσουν για ενθύμιο.Πολύ εύκολο. Έκοψα σε ριζόχαρτο ένα πατρόν για τα σκουφάκια και το στερέωσα με καρφίτσες σε ένα ύφασμα από αυτά που χρησιμοποιούμε για σεντόνι. Λευκό και βαμβακερό. Έκοψα είκοσι δύο σκουφάκια. Τα τρύπωσα και τα γάζωσα από την ανάποδη. Για να ξεχωρίζουν μεταξύ τους έραψα στο καθένα ένα χρωματιστό πονπόν. Γέμισε ο κόσμος χρώματα!!Η Ειρήνη βρήκε σε ένα μαγαζί στην Αθήνα μαρκαδόρους για ζωγραφική σε ύφασμα. Δεν ξεβάφουν και δεν φεύγουν με το πλύσιμο. Το μαγαζί είναι πολύ γνωστό, δεν ξέρω αν μπορώ να πω το όνομά του, πάντως όσες έχουν ασχοληθεί με το σχέδιο θα το ξέρουν σίγουρα.
Το πάρτυ είχε πολύ επιτυχία! Τα παιδιά μας έδειξαν ότι άμα θες να διασκεδάσεις πάντα υπάρχουν τρόποι και διέξοδοι. Στο τέλος η Ειρήνη μου έστειλε και εμένα ένα σκουφάκι ζωγραφισμένο για ενθύμιο!!!

Να είσαι καλά Ειρήνη μου, να τα εκατοστήσεις και να έχεις πάντα κέφι και ζωντάνια και πολλούς πολλούς φίλους!!!
Όσο για σας είναι μια ωραία ιδέα για να μαζέψετε τους φίλους των παιδιών και να περάσουν ευχάριστα μερικές ώρες!! Να είστε όλες καλά!!!