15.11.13

Αχ αυτά τα πολύχρωμα νήματα...!!!


Παρασκευή απόγευμα. Σαββατοκύριακο έρχεται... Πάντα τα Σαββατοκύριακα έχουν κάτι το διαφορετικό. Είναι ένας λόγος να το ρίξεις έξω, να κάνεις κάτι το διαφορετικό. Το αυριανό προβλέπεται βροχερό... Αν δεν βρέξει τώρα που είναι Νοέμβρης πότε θα βρέξει; Δεν με πειράζει για δύο λόγους.

 Ο ένας είναι ότι βρήκα την ευκαιρία μια μέρα με ήλιο και πήγα στην εξοχή να μαζέψω λεμόνια από τη λεμονιά μου και ρόδια παραγωγής. Η αλήθεια είναι ότι το ευχαριστήθηκα γιατί και τα δύο δέντρα ήταν γεμάτα καρπούς!! Τα ρόδια μου αρέσουν πολύ. Τα φτιάχνω λικέρ, αλλά τα βάζω και στις σαλάτες και είναι πολύ νόστιμα!! Επίσης τα τρώω και σαν φρούτο με λίγη ζάχαρη και κονιάκ. Αλλά και τα λεμόνια τα κάνω γλυκό του κουταλιού. Όταν έχω μεγάλη παραγωγή τα στύβω και τα κάνω παγάκια. Έτσι έχω λεμόνι για το φαΐ  όλο το χρόνο!!
 Μου αρέσει το φθινόπωρο γιατί σαν την άνοιξη όλα τα φυτά αποδίδουν. Στην ταρατσούλα  μου που φύτεψα διάφορα χορταρικά ανέβηκα τις προάλλες και γέμισα το καλαθάκι μου πρασινάδα!! Κρεμμυδάκι φρέσκο, δυόσμο και μυρωδάτη ρίγανη!!


Ο άλλος λόγος είναι γιατί πρόλαβα την περασμένη Τρίτη και έκανα την απαραίτητη βόλτα στην αγορά. Προμηθεύτηκα νήματα πολύχρωμα για το χειμώνα.
Πάνε πολλά χρόνια που κυκλοφορούν στην αγορά πολύχρωμα νήματα σε διάφορους χρωματισμούς πραγματικά πολύ όμορφους. Να όπως αυτά!!!και αυτά!!!Κάθε φορά που κάνω βόλτα στην αγορά μπαίνω στον πειρασμό να αγοράσω κάποια από αυτά. Έτσι έχω δουλειά για όλο τον χειμώνα....
 Αυτά είναι δώρο!! Τα βρήκε μια φίλη μου και μου τα έστειλε. Δεν είναι πανέμορφα!! Μου αρέσουν γιατί κάνουν σχέδια από μόνα τους καθώς πλέκονται, και δεν μπορείς από την αρχή να προσδιορίσεις το σχέδιο που θα βγει. Όπως και να ΄ναι ο καιρός κυλάει ήρεμα. Εύχομαι το ίδιο να ισχύει και για σας γιατί τα πράγματα όπως και να το κάνεις είναι πολύ δύσκολα. Να περνάτε όλες καλά και να έχετε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο!!