7.12.13

Οοοπς!! Έπεσε και έσπασε...!!!
Σάββατο σήμερα και είπα να κάνω μια ακόμα ανάρτηση. Το σημερινό θέμα μπορεί να σας ενδιαφέρει γιατί μπορεί να συμβεί στον καθένα μας. Πρόκειται για μικροαντικείμενα που έχουν συναισθηματική αξία και ξαφνικά από μια απροσεξία μας πέφτουν και σπάνε. Δεν θέλουμε να τα πετάξουμε αλλά και έτσι σε χίλια κομμάτια δεν χρησιμεύουν σε τίποτα. Θα σας βοηθήσω να το ξαναφτιάξετε και δεν θα φαίνεται τίποτε.

Αυτό το μικρό γύψινο προσωπείο ήταν ένα μαγνητάκι που στόλιζε το ψυγείο μου. Μια αδέξια κίνηση και έπεσε κάτω. Έγινε χίλια κομμάτια!! Το μάζεψα με μεγάλη προσοχή ώστε να μην λείπει κανένα κομμάτι. Έκατσα με πολύ υπομονή και ένωσα τα κομμάτια και το κόλλησα. Είχε ένα μικρό κενό από ένα κομματάκι που έλειπε και που έπρεπε να το κλείσω. Ακόμα και αυτό διορθώνεται. Έβαλα λοιπόν λίγη κόλλα και την άπλωσα έτσι ώστε να κλείσει το κενό. Το άφησα να στεγνώσει καλά. Κατόπιν διέλυσα λίγο καλλιτεχνικό γύψο με νερό και πέρασα με ένα πινέλο το σημείο που είχα βάλει την κόλλα, επίσης με τη βοήθεια του πινέλου πέρασα με γύψο και όλα τα ραγίσματα έτσι ώστε να μη φαίνονται.


Όταν στέγνωσε ο γύψος τον έτριψα με ένα πάρα πολύ λεπτό γυαλόχαρτο ώστε να μη φαίνεται κανένα εξόγκωμα που να μαρτυρά την διόρθωση. Αυτό μπορείτε να το κάνετε και με το δάχτυλό σας γιατί ο γύψος φεύγει πολύ εύκολα. Τέλος το πέρασα με βερνίκι νερού που μέσα είχα βάλει λίγο χρυσόσκονη. Έτοιμο! Δείτε το!! Δεν έχει κανένα σημάδι!! Σαν να μην έπεσε ποτέ!!
Θα σας αφήσω τώρα γιατί έχω σκοπό αυτό το Σαββατοκύριακο να ξεκινήσω να φτιάχνω το Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Κάθε χρονιά προσπαθώ να κάνω κάτι διαφορετικό. Ελπίζω να προλάβω. Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!! Να είστε καλά!!