15.3.15

Διακόσμηση σε πλακάκια με χαρτί

Καλημέρα και πάλι!!
Τόσο καιρό που έμεινα μακρυά σας έχω μαζέψει ένα σωρό πράγματα να σας πω. Για τον κήπο μου, για τα ζωάκια μου, που αυξάνονται και πληθύνονται και γεμίζουν την μέρα μου με χαρά και κούραση, -εντάξει το ήξερα ότι δεν θα είναι εύκολο-  για τις κατασκευές μου και πολλά πολλά άλλα που θα πούμε σιγά σιγά. Μέσα σε έξη μήνες που έλειψα έγιναν πολλές αλλαγές. Εξ άλλου αυτό είναι η ζωή μας μια σειρά από αλλαγές πότε καλές, πότε κακές και εκεί είναι και το ενδιαφέρον της.
 Λοιπόν, την μανία μου με τους πειραματισμούς μου την ξέρετε. Σας έχω ξαναμιλήσει γι΄αυτό. Εκεί που κάθομαι ωραία και καλά είτε μέσα είτε έξω από το σπίτι μου, και κοιτάζω γύρω μου ήσυχα ήσυχα, ξαφνικά βλέπω κάτι ένα βότσαλο, ένα φυτό, ένα κομμάτι χαρτί ή οτιδήποτε άλλο και τσουπ μου έρχεται μια ιδέα!! Κάτι σαν τον Κύρο Γρανάζη από τα Μίκυ Μάους!! Βέβαια η δική μου ιδέα είναι συνήθως καλλιτεχνική. Παλιά είχα και άλλες ιδέες για το σπίτι, -μια μικρή αλλαγή είναι πάντα απαραίτητη- αλλά μου έκοψαν την φόρα, επειδή κάθε φορά που μου ερχόταν μια ιδέα, βασάνιζα όλη την οικογένεια και έτσι περιορίστηκα να βασανίζω μόνο τον εαυτό μου.
Αυτή τη φορά εκεί που καθόμουν και έπαιζα με χρωματιστά χαρτιά μου ήρθε να κάνω ένα σχέδιο με χαρτί. Πήρα ένα χαρτί και άρχισα να το τυλίγω και να το τυλίγω, μέχρι που το έκανα λεπτό σαν νήμα για πλέξιμο. Μετά βρήκα ένα πλακάκι, λίγη κόλλα και άρχισα να τυλίγω χαρτάκια να τα κάνω σαν νήμα και να τα κολλάω πάνω στο πλακάκι. Σιγά σιγά δημιούργησα μια εικόνα και κοιτάξτε τι βγήκε!!!


Μια εικόνα!! Σαν ζωγραφιά από βιβλίο του δημοτικού!!! Δύο παιδάκια κάτω από ένα δένδρο!! Τα φρούτα του δένδρου είναι από χάρτινα κυβάκια που μου περίσσεψαν από μια παλιά κατασκευή. Τα υπόλοιπα είναι στριφτό χαρτί κολλημένο κομματάκι κομματάκι. Να, για να τα δείτε καλλίτερα τα έβγαλα μια κοντινή φωτογραφία.Ενθουσιάστηκα!!! Την άλλη μέρα πήρα ένα μεγαλύτερο πλακάκι -ξέρετε πως γίνεται όταν αρχίζει και σε πιάνει μανία με κάτι- και έφτιαξα μια 'καλημέρα' με ανοιξιάτικα λουλούδια και χρυσόσκονη!


Και από κοντά. Το περίγραμμα των γραμμάτων είναι από χαρτί και μέσα το γέμισα με χρυσόσκονη. Τα λουλουδάκια είναι χάρτινα. Στο τέλος τα περνάω με βερνίκι νερού, γι΄αυτό και γυαλίζουν.
Δεν ξέρω ακόμα τι θα τα κάνω τα πλακάκια. Προς το παρόν τα έχω βάλει πάνω σε μια βάση σαν και αυτή που βάζουμε τα διακοσμητικά πιάτα και στόλισα μια γωνιά. Σιγά σιγά θα βρω και άλλες λύσεις, όπως να τα κάνω κάδρα ή να τα κολλήσω στον τοίχο.... Θα δούμε. Ίσως να έχετε και εσείς κάποια ιδέα. Περιμένω να την ακούσω. Προς το παρόν θα σας αφήσω. Σύντομα θα σας έχω και άλλες κατασκευές με στριφτό χαρτί. Ως τότε να είστε πάντα καλά!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου