5.4.15

Κάτι μέρες που δεν έχεις όρεξη για τίποτα......Καλημέρα, καλημέρα!!!
Συννεφιασμένη και η σημερινή μέρα!! Αυτό που με ενοχλεί πιο πολύ είναι που κρύωσε και ο καιρός. Τέλος πάντων. Τι θα κάνει θα ζεστάνει. Αν δεν είναι σήμερα θα είναι σε δέκα μέρες, αφού μπήκε η άνοιξη, όλα είναι θέμα ημερών.
Υπάρχουν όμως κάποιες μέρες που δεν έχεις όρεξη να κάνεις τίποτα. Αυτές τις μέρες παίρνω ένα κομμάτι χαρτί και ζωγραφίζω, χωρίς να έχω στο νου μου κάτι ιδιαίτερο. Μουτζουρώνω θα ήταν η πιο σωστή λέξη. Έτσι έφτιαξα την ζωγραφιά με τα αερόστατα. Την κοίταξα, την ξανακοίταξα και την άφησα στην άκρη. Μετά κλικ!!! μου ήρθε μια ιδέα να κάνω μερικά από τα αερόστατα ανάγλυφα. Πήρα μπάλες από φελιζόλ και με ένα κοπίδι τις έκοψα ακριβώς στη μέση. Τις κόλλησα πάνω στο χαρτόνι μου. Ήθελα όμως να τις χρωματίσω για να μοιάζουν με το υπόλοιπο σχέδιο. Χρώμα δεν πιάνει εύκολα πάνω στο φελιζόλ. Πήρα, λοιπόν, χαρτί κουζίνας και κόλλα και έντυσα τις μπάλες μου. Ξέρετε πως. Κόβω το χαρτί της κουζίνας μικρά κομμάτια και τα κολλώ πάνω στο φελιζόλ με προσοχή να μην κάνω χοντράδια. Μετά έφτιαξα και το κάτω μέρος του αερόστατου, εκεί που μπαίνει ο ζεστός αέρας, πάλι με χαρτί κουζίνας και κόλλα, δίνοντάς του το σχήμα που ήθελα
Έμεινα ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα και όταν στέγνωσε ζωγράφισα με μεγάλη ευκολία τα αερόστατα. Τέλος τα πέρασα με βερνίκι νερού άχρωμο καθώς και όλο το έργο για να το διατηρήσω και να το προστατέψω.Κάτι του έλειπε. Η κορνίζα. Αποφάσισα να κάνω μια κορνίζα από χαρτί. Πήρα χαρτί από αυτό που χρησιμοποιούμε στον εκτυπωτή, το έκοψα και το τύλιξα γύρω από ένα καλαμάκι -αυτό που χρησιμοποιούμε για σουβλάκια- το κόλλησα, το έβγαλα από το καλαμάκι, και το άφησα να στεγνώσει. Έφτιαξα πολλά και τα κόλλησα γύρω γύρω στον πίνακα μου. Πρόσεξα στις γωνίες να τα κόψω έτσι ώστε να γίνει σωστή η γωνία. Τέλος τα ζωγράφισα και τα πέρασα με βερνίκι.


Έβαλα και ένα κρεμασταράκι στο πίσω μέρος του πίνακα και ιδού το έργο μου από το τίποτα, μια μέρα που δεν είχα όρεξη να κάνω τίποτα.

Μέχρι να σας εξηγήσω πως έφτιαξα τα αερόστατά μου βγήκε δειλά δειλά και ο ήλιος. Πάω λοιπόν στην ταρατσούλα μου να φτιάξω το κήπο μου.
Να είστε όλοι καλά!!!

4 σχόλια:

 1. Καταπληκτικό και ξόρκισες και τη συννεφιά!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Νανά πολύ μ' αρέσει το έργο σου!!!!
  Συνδυασμός διαφόρων τεχνικών με πολύ καλό αποτέλεσμα!!!!
  Σου εύχομαι Καλή Ανάσταση και Χαρούμενη Πασχαλιά!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δεν είχα δει αυτή σου την ανάρτηση Νανά μου.
  Παρά πολύ ωραίος πίνακας κι ας μην είχες όρεξη για τίποτα 😁😁
  Φαντάσου να είχες !
  Καλή Ανάσταση

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Καλή Ανάσταση και σε σένα Ρένα μου!!!
  Να είστε όλοι καλά και να περάσετε όμορφα το Πάσχα!!
  Υγεία και Αγάπη στο σπιτικό σου!!
  Φιλάκια πολλά!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή