22.3.15

Ήρθε η Άνοιξη..!!!


Χθες ήταν ένα ηλιόλουστο Σάββατο. Σαν η Άνοιξη να ήθελε, να την καλωσορίσουμε όπως ακριβώς της έπρεπε. Κάτω από έναν καταγάλανο ουρανό, σ΄ένα λιβάδι γεμάτο λουλούδια και δέντρα ανθισμένα!! Έτσι την καλωσόρισα και εγώ, αλλά δεν έφυγα μακριά από το σπίτι μου. Ανέβηκα μόνο μέχρι την ταράτσα μου, τον μικρό μου παράδεισο!!! Πήρα και το καλαθάκι μου μαζί και το γέμισα χορταράκια του αγρού, τσουκνίδες, βρούβες, μολόχες και φυτεμένα αρωματικά, μέντα και δυόσμο για να κάνω μια ανοιξιάτικη χορτόπιτα.


Σας έχω ξαναμιλήσει για τον μικρό μου παράδεισο και για την μικρή οικογένεια γάτων που κατοικεί μόνιμα εκεί για να συμπληρώνει το τοπίο. Αν θέλετε να διαβάσετε την ιστορία τους μπορείτε να κάνετε κλικ εδώ Ο Τζούνο και η Πέτρα πάντα με υποδέχονται με χαρά, μπλέκονται στα πόδια μου και δεν με αφήνουν να κάνω τη δουλειά μου. Πάω να κόψω ένα χορταράκι τσουπ από πίσω μια μουσουδίτσα!!! Βγάζω φωτογραφία τα ανθισμένα δέντρα μου, τσουπ στη φωτογραφία και η μουσουδίτσα!!!  Και για του λόγου το αληθές να η Μούσα μέσα στο ανοιξιάτικο πλάνο!!! Κοιτάξτε καλά, κάτω δεξιά, στην φωτογραφία με την ανθισμένη ροδακινιά, ένα από τα πιο όμορφα πλάσματα του κήπου μου!!!


Πιο 'κει ο Τζούνο μου φωνάζει: Βγάλε με και μένα μια φωτογραφία στον ήλιο!!!

Ο Τζούνο

Η Πέτρα


Η Πέτρα με κοιτάει σοβαρή. Είναι η πιο χαδιάρα γάτα που έχω δει στη ζωή μου!!! Ακόμα και όταν απλώνω τα ρούχα στο μπαλκόνι θα έρθει πατώντας πάνω στο σχοινί του απλώματος για να την πάρω αγκαλιά. Συναισθηματικός εκβιασμός δηλαδή, γιατί από φόβο μην πέσει, αμέσως την αγκαλιάζω και αρχίζει τα γουργουρητά.

Ο Κωλοτούμπας υποδέχεται την Άνοιξη.
Μια πλαστική πολυθρόνα έχει η ταράτσα στην οποία πάντα θα βρεις ξαπλωμένο τον Κωλοτούμπα. Ειδικά μόλις βγει ο ήλιος ο κύριος Κωλοτούμπας δεν ξαπλώνει ποτέ κάτω στα πλακάκια. Θα τον βρεις ή στα μαξιλάρια που τους έχω βάλει κάτω από τον ηλιακό για να μη βρέχονται ή στην πολυθρόνα του.... Βλέπετε και οι γάτες έχουν τον χαρακτήρα τους και κυρίως ξέρουν να διεκδικούν μια θέση στον ήλιο ή στην αγκαλιά μας.


Έκατσα μαζί τους όλο το πρωινό. Δεν θα μπορούσα να περάσω καλύτερα. Τελικά παρότι η σημερινή μέρα είναι βροχερή και βαριά η άνοιξη έχει έρθει!! Μας το φανερώνουν οι πεταλούδες και οι μέλισσες που έκαναν την εμφάνισή τους. Μας το φανερώνουν ακόμη τα ανθισμένα λουλούδια στα μπαλκόνια μας, οι καμέλιες, οι φρέζιες, τα ζουμπούλια και τα αγριολούλουδα!!! Να είστε όλοι καλά!!!