7.4.15

Μια τσάντα από περισσεύματα..!!!Μπορεί ο καιρός να μας κάνει παιχνιδάκια, αλλά όπως και να το κάνουμε άνοιξη έχουμε!!! Και τι χαρακτηρίζει την άνοιξη. Τα πολλά χρώματα!!! Έτσι σκέφθηκα από τα υπόλοιπα των καλοκαιρινών νημάτων να φτιάξω μια τσάντα καλοκαιρινή. Μια τσάντα που να χωράει πολλά πράγματα γιατί εγώ όπου και να πάω, ακόμα και μια βολτίτσα κάτι βρίσκω να μαζέψω.... Πότε πετρούλες, πότε λίγη άμμο, φύλλα από τα δέντρα, καμιά κουκουνάρα... Ξέρετε τώρα.... Όλα χρήσιμα είναι.
Μαζεύουμε λοιπόν όσο μπορούμε πιο πολλά υπόλοιπα από νήματα. Χρειαζόμαστε και το ανάλογο βελονάκι και ξεκινάμε. 

Πλέκουμε επτά γαϊτανάκια στον αέρα και κλείνουμε τον κύκλο. Στον επόμενο γύρο πλέκουμε διπλά ποδαράκια κάνοντας αυξήσεις. Το πόσες αυξήσεις κάνουμε το κανονίζετε μόνες σας έτσι ώστε να μην σουρώνει προς τα πάνω ο πάτος και να είναι συνέχεια ίσιος.
Κάνετε τόσους κύκλους όσο μεγάλο θέλετε να κάνετε τον πάτο της τσάντας. Συγχρόνως αλλάζετε χρώματα κατά βούληση. Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε τον πάτο μονόχρωμο. Τέλος πάντων εσείς αποφασίζετε.

Όταν ο πάτος γίνεται όσο μεγάλος θέλετε μειώνετε τις αυξήσεις και θα δείτε ότι η τσάντα αρχίζει να αποκτά όγκο. Όταν φθάσετε στο επιθυμητό ύψος και λίγο πριν το τέλος πλέκετε τρεις τέσσερις σειρές γαϊτανάκια για να γίνει πιο σφιχτή η πλέξη. Κατόπιν πλέκετε δύο τριπλά ποδαράκια δυο γαϊτανάκια στον αέρα και αφήνετε δυο πόντους άπλεκτους έτσι ώστε να γίνουν τα κενά για να περάσουμε τα κορδόνια (Δείτε την φωτογραφία κάτω)


Μετά συνεχίζετε μια, δυο σειρές με διπλά ποδαράκια  και κλείνετε όλους τους πόντους. Τέλος!!!
Παίρνετε νήματα και πλέκετε δύο κορδόνια όσο μακριά θέλετε τα χερούλια της τσάντας. Μην ξεχάσετε ότι τα χερούλια είναι τόσο μακρυά όσο η περίμετρος της τσάντας συν το μήκος που θέλετε. Μπορείτε να μην τα πλέξετε αλλά να αγοράσετε έτοιμα κορδόνια. Μπορείτε να βρείτε σε καταστήματα που πουλούν είδη ραπτικής. Περνάτε τα κορδόνια από τις θηλιές που έχουμε αφήσει για τα κορδόνια και δένετε τις άκρες με ένα κόμπο σφιχτοδεμένο. Το ένα κορδόνι έχει τον κόμπο του δεξιά και το άλλο αριστερά. Όταν θέλουμε να κλείσουμε την τσάντα απλά τραβάμε τα κορδόνια αντίθετα από την θέση του κόμπου τους το ένα αριστερά και το άλλο δεξιά. Έτσι κλείνει το άνοιγμα της τσάντας!
Αν τώρα θέλετε να βάλετε φόδρα για να είστε σίγουρες ότι δεν θα πέφτουν τα μικροπράγματα από την τσάντα σας, χρησιμοποιήστε ένα ύφασμα για φόδρα. Μετρήστε το μήκος από το κέντρο του πάτου της τσάντας - εκεί που είναι η αρχή του πλεκτού- μέχρι το τελείωμα της. Αυτό το μήκος είναι και η ακτίνα του κύκλου που θα κόψετε από την φόδρα.


Θα κάνετε ένα γύρισμα στην φόδρα να μην ξεφτίσει και πιετούλες, για να γίνει όσο το άνοιγμα της τσάντας. Θα βάλετε την φόδρα μέσα στην τσάντα και θα την πιάσετε με μικρές βελονιές ακριβώς κάτω από τις θηλιές για τα χερούλια.
Νομίζω ότι δεν θα δυσκολευτείτε αν το αποφασίσετε. Δεν ξέρω πόσο σας βοήθησα. Προσπάθησα να βάλω και φωτογραφίες που να σας βοηθούν. Αν όμως κάπου κολλήσετε είμαι εδώ για να σας βοηθήσω όσο μπορώ. Μη διστάσετε να μου στείλετε μήνυμα στο tablerouge@gmail.com
 Μέχρι τότε καλή επιτυχία και να είστε πάντα καλά!!