9.4.15

Τα αυγά του ΠάσχαΜεγάλη Πέμπτη σήμερα!! Αυτές τις γιορτινές μέρες ο νους γυρίζει στα παλιά. Τότε που είμαστε όλοι μαζί και βάφαμε τα αυγά. Μικρούλα εγώ, πάντα με καλλιτεχνικό ένστικτο, ήθελα να είμαι πρώτη στο βάψιμο των αυγών. Και όταν έβγαζα το πρώτο βαμμένο αυγό όλοι έκαναν Ααααα!!! και με φιλούσαν και μου εύχονταν "και του χρόνου".....
Ωραία χρόνια!!!


Από τότε μέχρι σήμερα πάντα εγώ πρωταγωνιστώ στο βάψιμο των αυγών. Φέτος λοιπόν είπα να το ρίξω λίγο έξω, όχι ότι κάθε χρόνο ακολουθώ πιστά την παράδοση, που λέει ότι τα αυγά πρέπει να είναι κόκκινα, αλλά φέτος νομίζω το παράκανα. Έβαψα τα αυγά μου μοβ!!! Ανακάτεψα λίγη κόκκινη μπογιά με λίγη μπλε και ιδού το αποτέλεσμα!!! Δεν ξέρω τι λέτε εσείς αλλά εγώ ενθουσιάστηκα!!! Το μοβ είναι το αγαπημένο μου χρώμα!!

Πάντως οι καλλιτεχνικές μου ανησυχίες δεν σταμάτησαν στο βάψιμο των αυγών. Έφτιαξα και κάποια χρωματιστά αυγά κολλώντας στριφτό χαρτί πάνω σε αυγά από φελιζόλ. Για το στόλισμα του γιορτινού τραπεζιού. Μαζί με τα ανθρωπάκια από αυγό, θα γεμίσουν το γιορτινό τραπέζι χρώματα, γιατί όλες αυτές οι γιορτές γίνονται πιο όμορφες όταν υπάρχει καλή διάθεση, χαρά και χρώματα!!!
Να περάσετε όλοι καλά κοντά στους αγαπημένους σας!!! Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!!!!