13.4.15

Κεντήσαμε με.... χαρτί!!!!Καλημέρα, καλημέρα!!
Δεύτερη μέρα του Πάσχα σήμερα και ο ήλιος μας χαμογελά και μας ζεσταίνει!! Ανέβηκα στην ταράτσα, μίλησα με τα γατάκια μου και χάζεψα τα φυτά μου. Η ροδακινιά έχει δέσει καρπούς, η μανταρινιά έχει ανθίσει και μοσχοβολά, η ελιά και αυτή κάτι έχει βγάλει, ένα καινούργιο φυτό έχει φυτρώσει ψηλό σαν δέντρο, αλλά δεν ξέρω τι είναι..... Όμορφο πάντως είναι, με σκουροπράσινα γυαλιστερά φυλλαράκια, που παίζουν με το ήλιο. Ίσως όταν ανθίσει, να ανακαλύψω τι είναι. Γενικά ο κήπος την άνοιξη είναι ένα θαύμα!!!
Έτσι που όλα είναι όμορφα και η δημιουργία μιλά από μόνη της, νομίζω πως είναι  καιρός και για μια ανάρτηση.

Την ανάγκη μου για πειραματισμούς την ξέρετε. Κάθε φορά εκεί που κάθομαι ωραία και καλά μου κατεβαίνει μια ιδέα, την οποία πρέπει να πραγματοποιήσω. Έτσι άχρηστα αντικείμενα γίνονται χρήσιμα και δημιουργούνται χρηστικά αντικείμενα από το τίποτα, από το μηδέν.

Τελευταία μου δημιουργία είναι ένα κέντημα με χαρτί.!!! Ναι, ναι, διαβάσατε καλά. Πήρα χαρτί γκοφρέ και καμβά και κέντησα σταυροβελονιά!!! Μη με ρωτάτε πως μου έρχονται οι ιδέες. Ξέρετε.... Έτσι εκεί που κάθομαι....Λοιπόν παίρνουμε ένα κομμάτι καμβά μια βελόνα και χαρτί γκοφρέ. Κόβουμε το χαρτί σε λουρίδες και το στρίβουμε για να το κάνουμε σαν κλωστή. Περνάμε το χαρτί σε μια βελόνα με μεγάλο μάτι και αρχίζουμε και κεντάμε σταυροβελονιά. Δεν κάνουμε κόμπους γιατί δεν χρειάζεται. Αφού κεντήσουμε το σχέδιο που έχουμε διαλέξει. Γυρίζουμε το σχέδιο από την ανάποδη μεριά και το περνάμε με atlacol με τη βοήθεια μιας μικρής σπάτουλας. Όταν στεγνώσει η κόλλα το γυρίζουμε από την καλή πλευρά και το περνάμε με βερνίκι νερού. Έτοιμο!!


ανάποδη του κεντήματος

Θα μου πείτε γιατί να το κάνετε με χαρτί και να μη χρησιμοποιήσετε όπως όλος ο κόσμος κλωστή που έχει και μεγαλύτερη αντοχή. Απλούστατα γιατί με το χαρτί μπορείτε όταν τελειώσετε να το χρωματίσετε με ακουαρέλες διαλυμένες με πολύ νερό και να αλλάξετε τα χρώματα να κάνετε σκιές και γενικά, να το κάνετε να φαίνεται πιο φυσικό.
Και επειδή όλα τα αντικείμενα που φτιάχνουμε θα πρέπει να έχουν κάποια χρηστικότητα σας λέω ότι μπορούμε να το κάνουμε ένα ωραιότατο σουπλά ή αν το κάνουμε πιο μικρό, ένα πολύ όμορφο σουβέρ. Αν ακόμα περάσουμε την καλή του επιφάνεια με υγρό γυαλί δεν θα φοβόμαστε μη πάθει τίποτα αν βραχεί. Βέβαια και το βερνίκι νερού το κάνει αδιάβροχο, αλλά το υγρό γυαλί είναι πιο σίγουρο. Ελπίζω να σας άρεσε η ιδέα μου. Σημασία έχει να περνάτε την ώρα σας δημιουργικά. Να είστε όλοι καλά!!!