16.4.15

Επιτέλους λίγος ήλιος!!!
Μετά την βροχή έρχεται πάντα η καλοκαιρία, το λένε και οι φίλοι μας οι Γάλλοι, και φυσικά ισχύει, όχι μόνο πραγματικά, αλλά και μεταφορικά. Μετά λοιπόν από τόσες βροχές, -μουλιάσαμε όλο τον χειμώνα, έφθασε η υγρασία ως το κόκκαλο, - να που βγήκε και ο ήλιος! Το μετεωρολογικό δελτίο λέει πως ήρθε για να μείνει. Μακάρι, να έχουν δίκιο, γιατί δεν την αντέχω τόση μαυρίλα....


Όταν λοιπόν βλέπω ήλιο τρέχω στην εξοχή να θαυμάσω το πράσινο. Έτσι και χθες πήγαμε στο κτηματάκι μας κατά Ραφήνα μεριά. Τι όμορφα που είναι!!! Τα δέντρα που βγάζουν τα πρώτα τους φυλλαράκια είναι ότι πιο όμορφο τώρα την άνοιξη. Όπως η συκιά μας που βγάζει φυλλαράκια, μικρά πράσινα και γυαλιστερά. Αυτή η συγκεκριμένη συκιά βγάζει δύο ειδών σύκα, και άσπρα και μαύρα στο ίδιο δέντρο!!! Μπροστά της ένα βιβούρνο που φύτρωσε μόνο του από τους σπόρους του γείτονα, έτοιμο να ανοίξει τα λουλουδάκια του.

Στα λιβάδια μαργαρίτες άσπρες και κίτρινες, και κλέφτες, έτοιμοι να πετάξουν με το πρώτο φύσημα του ανέμου. Κι ο ήλιος... να καίει λες και είναι καλοκαιράκι. Όμορφα!!! πολύ όμορφα!!!
Πήρα τόσο πολύ ήλιο σήμερα που με έπιασε πονοκέφαλος. Εμ, ο οργανισμός δεν έχει συνηθίσει τόσο ήλιο και μου έπεσε βαρύς. Όμως η αλήθεια είναι ότι φόρτισα της μπαταρίες μου, γέμισα καινούργιες ιδέες και σιγά σιγά θα της πραγματοποιήσω. Μέχρι τότε να είστε όλοι καλά!!!