21.4.15

Χάρτινων κατασκευών συνέχεια......
Όταν ξεκινώ να φτιάξω κάτι, κολλάω και προσπαθώ να βρω όλο και περισσότερες εφαρμογές με το ίδιο υλικό. Έτσι το ίδιο χαρτί, το κόλλησα, στόλισα τα αυγά του Πάσχα, το κέντησα, το έκανα κηροπήγιο και τώρα ψάχνοντας κατέληξα να φτιάχνω υφαντό από χαρτί.

Πήρα ένα αργαλειό που έχω φτιάξει μόνη μου. Είναι πολύ εύκολο. Πήρα ένα κόντρα πλακέ στο μέγεθος που ήθελα. Στην πάνω και κάτω πλευρά, με ένα μικρό πριόνι, έκανα εγκοπές ανά μισό πόντο. Όταν τέλειωσα με τις εγκοπές, πέρασα το στημόνι. Δηλαδή μια γερή κλωστή που την τύλιξα γύρω από το κόντρα πλακέ και την πέρασα μέσα από όλες τις εγκοπές. Αν θέλετε να δείτε πως ακριβώς έκανα τον αργαλειό μπορείτε να κάνετε κλικ εδώ


Η επόμενη κίνηση ήταν να στρίψω το χαρτί μου και να το κάνω σαν χοντρή κλωστή. Έτσι άρχισα να το υφαίνω, πάνω κάτω όπως ακριβώς κάνουμε και με τον κανονικό αργαλειό.

Όταν τέλειωσα πέρασα όλο το υφαντό με κόλλα για να μη μου διαλυθεί. Βλέπετε το χαρτί δεν είναι τόσο γερό όσο το πραγματικό νήμα. Όμως με την κόλλα και το βερνίκι νερού γίνεται ένα ενιαίο κομμάτι σαν ύφασμα.


Έτοιμο. Κόβουμε το στημόνι από τον αργαλειό και έχουμε ένα υφαντό από χαρτί!! Τι το κάνουμε; Διότι καλά το φτιάξαμε, σε τι μπορεί να χρησιμεύσει; Εγώ έντυσα ένα τετράδιο. Θα μπορούσα να το κάνω και ατομικό τραπεζομάντηλο. Εάν το περάσετε με βερνίκι νερού γίνεται μερικώς αδιάβροχο και δεν απορροφά νερό αν πέσει πάνω του μια σταγόνα. Βέβαια δεν θα σας συνιστούσα να το βουτήξετε μέσα στο νερό, φαντάζομαι θα διαλυθεί. Εδώ θα σας αφήσω. Πάω να συνεχίσω τα πειράματά μου με το χαρτί. Είπαμε, είναι να μη μου κολλήσει κάτι. Να είστε όλοι καλά!