14.10.15

Εύκολες κατασκευές συνέχεια.......Ο καιρός άρχισε να κρυώνει. Τέρμα τα καλοκαιρινά πλεκτά. Ήδη έχουμε αρχίσει τα χειμωνιάτικα. Και όλα αυτά τα υπόλοιπα από τα πολύχρωμα νήματα που μας περίσσεψαν τι θα τα κάνουμε;


Σας έχω εδώ μια πολύ ωραία ιδέα!!


Βέβαια έχω ξανακάνει ανάρτηση με τα κεντητά βραχιολάκια εδώ αλλά εκείνα δεν ήταν με χρωματιστά νήματα και εξάλλου δεν είναι κακό να ξαναθυμόμαστε εύκολες κατασκευές! Μεταξύ μας, νομίζω ότι αυτά είναι πιο όμορφα....

Χρειαζόμαστε λοιπόν τα υπόλοιπα από τα νήματα, μια βελόνα κεντήματος με μεγάλο κεφάλι και ένα κομμάτι καμβά, όχι πολύ ψιλό, να περνούν τα νήματα από τις τρύπες του. Επίσης ότι στολίδι έχετε κουμπιά, χάντρες, υφασμάτινα λουλουδάκια κ.λπ.
Μετράμε την διάμετρο του χεριού και κόβουμε τον καμβά στο μήκος που θέλουμε και λίγο παραπάνω, μισό με ένα πόντο είναι αρκετό, για να το γυρίσουμε να μην ξεφτίσει. Το ίδιο κάνουμε και στα πλάγια. Κόβουμε τον καμβά όσο πλάτος θέλουμε και λίγο παραπάνω.
Αρχίζουμε και κεντάμε. Μπορούμε να κάνουμε σταυροβελονιά ή διπλή σταυροβελονιά ή βελονιά ραφής ή ότι θέλουμε αρκεί να μην αφήνουμε κενά και φαίνεται ο καμβάς. Τα πολύχρωμα νήματα θα κάνουν την δουλειά τους και θα μας δώσουν ένα αποτέλεσμα πολύχρωμο!!Ένα κουμπάκι από την μια μεριά και μια θηλιά από την άλλη θα τελειώσουν το βραχιόλι μας.Για να γίνει πιο χαριτωμένο μπορούμε να του προσθέσουμε χάντρες, υφασμάτινα λουλούδια και ότι άλλο θέλουμε και μας αρέσει. Στα καταστήματα χειροτεχνίας θα βρείτε διάφορα από αυτά, αλλά και στο Jumbo σε πολύ καλές τιμές.Το καλό με τα βραχιολάκια αυτά είναι ότι πλένονται, δεν χάνουν το σχήμα τους, ταιριάζουν με διάφορες μπλούζες και μπορούν να τα φτιάξουν και μικρά κοριτσάκια. Είναι πολύ εύκολα!!!
Επίσης είναι ένα πολύ όμορφο δώρο από τα χεράκια μας!!
Μέχρι την επόμενη ανάρτηση σας εύχομαι να είστε όλοι καλά!!!