10.2.16

Σκουφάκια και snood ασορτί


Τι μπορείς να κάνεις όταν θέλεις να κάνεις γρήγορα δύο σκουφάκια και δύο κασκόλ το ίδιο χρώμα? Κάνεις δύο σκουφάκια και ένα κασκόλ και τελειώνεις στο μισό χρόνο γιατί τα κασκόλ μου παίρνουν πολύ χρόνο, ενώ για να γίνουν ενώ τα σκουφάκια θέλουν μόνο μια μέρα.


Θα αναρωτιέστε βέβαια γιατί έκανα δύο σκουφάκια. Θα σας πω... Ήταν δύο κοπελιές. Η μία η κοπελιά ήθελε ένα σκουφάκι μικρό, που να είναι ίσα ίσα όσο το κεφάλι της, - σαν κι αυτό που σας έδειξα στην ακριβώς προηγούμενη ανάρτηση- Η άλλη κοπελιά ήθελε ένα σκουφάκι από αυτά που κρέμονται πίσω και μοιάζεις λίγο σαν ξωτικό. Δεν είναι δύσκολο να το φτιάξετε. Ακολουθείτε τις οδηγίες τις προηγούμενης ανάρτησης αλλά φτιάχνετε το σκουφάκι πιο μακρύ μετρώντας 17 πόντους πάνω από το λάστιχο. Δηλαδή πλέκετε το λάστιχο, κάνετε τις αυξήσεις και πλέκετε 17cm πάνω από το λάστιχο και μετά αρχίζετε τα κοψίματα.


Μια που οι δύο κοπελιές κυκλοφορούν σχεδόν πάντα μαζί γιατί είναι αυτοκόλλητες, και μια που δεν φορούν ποτέ τα ίδια ρούχα έκανα ένα κασκόλ ή μάλλον snood (είπαμε snood είναι κασκόλ χωρίς άκρες) και έτσι τελείωσα πολύ γρήγορα -προλάβαμε και τα κρύα- και ήταν όλοι ευχαριστημένοι!!!

Είπαμε το βασικό με τα χειροποίητα είναι να χαρίζεις χαρά στους ανθρώπους!!! Ως την επόμενη ανάρτηση να είστε όλοι καλά!!!!

2 σχόλια:

 1. Πολύ όμορφα και τα δύο σκουφάκια!! Όσο για το snood υποθέτω ότι οι δύο κοπελιές είναι αδελφούλες και έτσι θα το μοιράζονται!!!
  Μόλις μου ήρθε και μιά ιδέα!!!! Έχω ένα πολυ μακρύ και άβολο αλλά πολύ χουχουλιάρικο κασκώλ. Θα το κόψω και θα το κάνω snood!!!!! Μην σου πω ότι θα βγάλω δύο, και έτσι θα δώσω το ένα στην κόρη μου...χα χα χα!!!
  Φιλιά και καλό ξημέρωμα!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Χχχααα χα.... Πολύ ωραία λύση έδωσες στις αυτοκόλλητες φίλες!
  Ολόγλυκα τα πλεκτά σου και ειδικά τα χρώματα που ταιριάζεις!
  Φιλιά πολλά

  ΑπάντησηΔιαγραφή