10.12.16

Γρήγορα στολίδια από γύψο!!Σε δεκαπέντε μέρες έρχονται Χριστούγεννα!!! Πόσο γρήγορα περνούν οι μέρες!! Σήμερα λοιπόν θέλω να σας δείξω έναν γρήγορο και οικονομικό τρόπο για να φτιάξετε στολίδια για το δέντρο και να απασχολήσετε και τα παιδιά τα οποία θα ευχαριστηθούν πάρα πολύ που το δέντρο φέτος θα έχει όμορφα στολίδια φτιαγμένα από τα χεράκια τους!!!Χρειάζεστε  ένα καλούπι για στολίδια και μια σακούλα με γύψο καλλιτεχνίας. Και τα δύο είναι πολύ φθηνά και θα τα βρείτε σε ένα μαγαζί με είδη hobby. Τον γύψο τον βρήκα και σε μαγαζί που πουλάει χρώματα.
Πρώτα από όλα πρέπει να κόψετε μικρές κλωστές για να γίνουν τα κρεμαστάρια από τα στολίδια. Εγώ έκοψα από χρυσοκλωστή και τα έδεσα ώστε να γίνει μια θηλειά (όπως βλέπετε στην εικόνα με το καλούπι).
Αφού είστε έτοιμη θα βάλετε λίγο γύψο σε ένα μπολ και θα προσθέσετε νερό να γίνει σαν χυλός. Το πόσο γύψο χρειάζεστε θα το κρίνετε από τα καλούπια που έχετε και από την φωτογραφία μου. Εγώ π.χ. για δέκα μικρά καλούπια χρειάστηκα μισό μπολ γύψο και πάλι βγήκε πολύς. Προσοχή αν σας περισσέψει γύψος μην τον πετάξετε στον νεροχύτη ή στην τουαλέτα, γιατί βουλώνει. Αφήστε τον να στεγνώσει, ξεκολλήστε τον και πετάξτε τον στα σκουπίδια. Καλό είναι το μπολ να είναι πλαστικό για να ξεκολλήσει εύκολα.


Βάζουμε λοιπόν τα κρεμασταράκια στα καλούπια και ρίχνουμε τον γύψο. Με ένα κουταλάκι ή μια σπάτουλα μαζεύουμε ότι περισσεύει και το αφήνουμε να στεγνώσει. Θέλει περίπου μισή με μία ώρα για να στεγνώσει. Όταν στεγνώσουν καλά τα γυρίζουμε ανάποδα και ξεκολλούν μόνα τους. Αν έχουν κάποια μικρή ατέλεια τη διορθώνετε ξύνοντας τα με ένα μαχαιράκι.
Τώρα ήρθε η ώρα του βαψίματος. Με νερομπογιές και πινέλα αφήστε τα παιδιά σας να δημιουργήσουν!!!


Στο τέλος λίγο spray για να σταθεροποιηθούν τα χρώματα ή βερνίκι νερού ή βερνίκι νυχιών διαφανές αν δεν έχετε τα προηγούμενα και τελειώσαμε!!Αν αρχίσετε το πρωί μέχρι το βράδυ θα είναι έτοιμα!! Τόσο γρήγορα!! Τόσο διασκεδαστικά!! και κυρίως οικονομικά!!! Καλές γιορτές σε όλους!!! Να είστε όλοι καλά!!!
1 σχόλιο: