4.10.16

Βραχιολάκι διπλής όψης (double face)Καλημέρα, καλημέρα!
Οι περισσότερες από μας γνωρίζουν σταυροβελονιά. Ειδικά οι πιο "παλιές" ήταν το πρώτο που μαθαίναμε στο μάθημα των οικοκυρικών. Αν θέλετε τη γνώμη μου ήταν πολύ χρήσιμο μάθημα και για τα κορίτσια και για τα αγόρια. Αν είχαν μάθει και τα παιδιά μου δεν θα με "ζόριζαν" τώρα να τους ράψω ένα κουμπί ή μια κάλτσα. Θα μου πείτε γιατί δεν τους έμαθα εγώ, γιατί εγώ δεν μπορώ να ζορίσω κάποιον να μάθει κάτι που δεν θέλει... ενώ στο σχολείο θα ήταν υποχρεωτική η μάθηση. Αφήστε το καλύτερα......
Λοιπόν μιλούσαμε για τη σταυροβελονιά. Εύκολη βελονιά και αγαπημένη. Αυτή τη βελονιά διάλεξα για την τελευταία μου δημιουργία. Βραχιολάκια δύο σε ένα. Τα αγαπημένα μου κεντητά βραχιολάκια  double face (διπλής όψης)
Χρειαζόμαστε καμβά ψιλό και κλωστές μουλινέ σε ότι χρώμα θέλουμε. Αν θέλουμε μπορούμε να διαλέξουμε και κάποιο σχεδιάκι μικρό. Από το μυαλό μας, ένα λουλουδάκι, ένα ρόμβο κ.λπ, αν δεν τα καταφέρουμε ας είναι καλά το internet κάτι θα βρούμε. Μετράμε την περίμετρο του καρπού και δύο πόντους παραπάνω για να γυρίσουμε τον καμβά. Το ίδιο και στα πλάγια. Μετά αρχίζουμε το κέντημα......Το γύρισμα φυσικά δεν το κεντάμε. Είναι για να μη ξεφτίσει ο καμβάς.  Όταν τελειώσουμε ενώνουμε δύο βραχιολάκια τα οποία φυσικά έχουν το ίδιο μέγεθος από την ανάποδη μεριά και τα κεντάμε από το πλάι ώστε να μη φαίνεται πουθενά ο καμβάς.
Ένα κουμπάκι και μια θηλειά είναι η τελευταία πινελιά. Έτοιμο!!Χρησιμοποιούμε διάφορα χρώματα για να πηγαίνουν με όλα μας τα ρούχα.
 Νομίζω ότι δεν θα δυσκολευτείτε. Αν όμως χρειαστείτε κάτι στείλτε μου μήνυμα στο tablerouge@gmail.com
Να είστε όλες καλά!!!