13.2.17

Καραμέλες από τσόχα (συνέχεια)Λοιπόν το Σαββατοκύριακο δεν προσφέρεται για να τελειώσεις μια δημιουργία. Όλο κάτι γίνεται και σε διακόπτουν. Σαν να είναι όλες οι δουλειές μαζεμένες για να γίνουν μέσα στο διήμερο αυτό. Ενώ λοιπόν ξεκίνησα μια χαρά να φτιάχνω τις καραμέλες μου από τσόχα με διέκοψαν τόσες πολλές φορές που τελικά κατάφερα μόνο τις μισές να φτιάξω.


Στην αρχή πήρα και έκοψα τις τσόχες και έκανα ένα προσχέδιο κατά κάποιο τρόπο τι θα βάλω στην κάθε μια. Λουλουδάκια, κουμπάκια, πεταλούδες πήραν την θέση τους πάνω στις τσόχες. Μετά πήρα κλωστή και βελόνα και έφτιαξα τις καραμέλες. Μαζεύτηκαν αρκετές αλλά όχι όσες ήθελα. Είναι και λίγο χρονοβόρο να στερεώσεις τα λουλούδια, να ενώσεις και να σουρώσεις τις καραμέλες.


Στο τρίτο στάδιο βρήκα μια διαφανή κλωστή σαν λεπτή μεσινέζα και έδεσα τις καραμέλες για να μη φαίνονται όταν κρέμονται. Να φαίνονται σαν να αιωρούνται. Εδώ ταλαιπωρήθηκα πολύ. Δεν ήταν και πολύ βολική αυτή η κλωστή, όπου ήθελε πήγαινε και μπερδευόταν συνέχεια. Στο άλλο άκρο τις μεσινέζας έδεσα ένα κομμάτι από καθαριστικό πίπας για να μπορώ να τις στερεώσω στο δέντρο.Όταν τελείωσα, άρχισα να τις κρεμάω στο δέντρο, για να δω πως θα γίνουν. Όμως ήταν λίγες. Τριάντα καραμέλες και ήταν πολύ λίγες!! Απογοητεύτηκα!!
Φυσικά, προηγουμένως, είχα βγάλει όλα τα προηγούμενα στολίδια από το δέντρο μου. Άφησα μόνο τα φωτάκια. Αυτά τα φωτάκια του δέντρου είναι μαγικά!! Δεν τα βγάζω όλο τον χρόνο γιατί μου αρέσει να τα βλέπω να αναβοσβήνουν. Φυσικά δεν τα ανάβω συνέχεια αλλά όταν έχω όρεξη τρελαίνομαι να τα βλέπω!!Να κάπως έτσι έγινε το δέντρο μου! Όχι ακριβώς το δέντρο μου. Ένα μικρό κομμάτι του. Σας χρωστάω μια φωτογραφία γεμάτο καραμέλες. Μάλλον θα πάω να πάρω και άλλες τσόχες. Ως τότε να είστε όλοι καλά!! Καλή και δημιουργική εβδομάδα σας εύχομαι!!3 σχόλια:

 1. Τελικά πολύ ωραία η ιδέα σου να κρεμάσεις καραμέλες.
  Άλλες τόσες θα είναι οκ.
  Φιλάκια πολλά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ωραίες γίνονται!!!! Καλή συνέχεια!!!
  (καλά έλεγες εξ αρχής πως θα έφτιαχνες 72 - αν θυμάμαι καλά).
  Φιλιά και καλή εβδομάδα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πραγματικά τόσες έλεγα. Νομίζω πως θα φθάσουν. Θα πρέπει να γεμίσει το δέντρο.
   Αν έχει κενά δεν κάνει ωραίο. Αν δεν φθάσουν θα πάρω και άλλη τσόχα.
   Καλό βράδυ!! Φιλιά!!!

   Διαγραφή