3.12.17

Παραμύθι για μικρούς και μεγάλους (4η συνέχεια)

ΜΑΓΕΙΑ!!

Όσο ήταν άρρωστο το ραβδάκι της, η νεραϊδούλα μας δεν κουνήθηκε από κοντά του. Καθόταν κοντά του για να το βοηθά, αν χρειαζόταν κάτι και για να του δίνει τα φάρμακά του. Συγχρόνως του έκανε παρέα και το άκουγε να κλαψουρίζει για την κακή του τύχη. Η αλήθεια είναι ότι το ραβδάκι ήταν λίγο γκρινιάρικο και ειδικά τώρα που δεν αισθανόταν καλά, έκανε το μισοπεθαμένο για να τον λυπηθούν. Η νεραϊδούλα μας όμως είχε υπομονή, εξάλλου, είπαμε πως το γνώριζε από τότε που ήταν παιδιά. "Πάντα έτσι γκρινιάρικο ήταν, άστο θα του περάσει" σκεφτόταν.

Την έκτη  μέρα το ραβδάκι σταμάτησε να κάνει το μισοπεθαμένο, σηκώθηκε ξαφνικά και άρχισε να χοροπηδά και να χορεύει. "Κοίτα, κοίτα είμαι καλά, είμαι καλά!!!! Μπορώ και χορεύωωω!!! φώναζε χαρούμενο!!! "Κάτσε κάτω, είναι νωρίς ακόμα για να χοροπηδάς. Θα χειροτερέψεις" του είπε ήρεμα η νεραϊδούλα. "Είμαι καλά σου λέω" επέμενε εκείνο. "Πάμε να φτιάξουμε δεντράκια" "Δεν χρειαζόμαστε άλλα δέντρα, αν χρειαστούμε θα μάθω τα παιδιά να φτιάχνουν μόνα τους δεντράκια" "Θα μάθεις στα παιδιά τα μαγικά μου κόλπα?" ρώτησε θυμωμένο. "Δεν θα τους μάθω τα δικά σου μαγικά κόλπα. Αυτά και να θέλουν δεν μπορούν να τα κάνουν. Θα τους μάθω για την μαγεία της φύσης. Να φυτέψουν ένα σποράκι!! Να το αγαπήσουν και να το φροντίσουν!! Μια μέρα θα μεγαλώσει και θα γίνει το δικό τους δέντρο!! Είναι μαγεία!! Ναι, αυτό είναι μαγεία!!!"

"Αααα καλάαα!! Ζήσε Μάη μου.....Εγώ σου μιλώ για τώρα" είπε και άρχισε να κουνιέται και να λέει τα μαγικά λόγια. Όμως τίποτα δεν έγινε. Σε λίγο έκατσε απογοητευμένο. "Είμαι άχρηστος" είπε λυπημένα και άρχισε πάλι να κλαψουρίζει. "Δεν είσαι άχρηστος, απλά ξέχασες ότι για μερικές δουλειές χρειάζονται δύο άτομα. Γι' αυτό υπάρχουν οι φίλοι.  Έλα ξάπλωσε και θα σου πω τι θα κάνουμε." Μέχρι να γίνεις καλά θα δώσουμε στα παιδιά σχέδια και οδηγίες για να φτιάξουν δεντράκια σαν τα δικά σου. Όταν τα φτιάξουν θα τα κρεμάσουν στο δέντρο. Έτσι όλα τα σπίτια θα έχουν "παρδαλά δεντράκια" που θα τους θυμίζουν εσένα. Τα παιδιά θα σκέφτονται εσένα και με την σκέψη τους θα εύχονται να γίνεις γρήγορα καλά". "Δηλαδή θα γίνουν όλοι μαγικά ραβδάκια" είπε χαμογελώντας το ραβδάκι και ξάπλωσε ευχαριστημένο. "Κάπως έτσι" απάντησε η νεραϊδούλα και αναστέναξε ανακουφισμένη.....(συνεχίζεται)

Έτσι κάπως και με μαγικό τρόπο ήρθαν σε μένα τα σχέδια και οι οδηγίες για τα "παρδαλά δεντράκια" που έφτιαξε κατά λάθος το μικρό ραβδάκι.
Μπορείτε να τα φτιάξετε και να τα κρεμάσετε στο δέντρο σας ή να στολίσετε μια γωνίτσα. Μπορείτε να βάλετε το προσωπικό σας γούστο και να τα στολίσετε με πούλιες, χαντρούλες και ότι άλλο θέλετε. Καλή επιτυχία!!!


Η πάνω εικόνα μας δίνει την βάση του δέντρου και θα γίνει μόνο μια φορά.

Η κάτω εικόνα είναι οι πλευρές και θα γίνουν συνολικά τέσσερις φορές. Τα χρώματα είναι προαιρετικά. Είναι τα ίδια χρώματα με αυτά που χρησιμοποίησε το ραβδάκι. Εσείς μπορείτε να βάλετε ότι χρώμα και ότι σχέδιο θέλετε.


Δηλαδή θα φτιάξετε 5 κομμάτια που θα είναι όπως στην εικόνα παρακάτω.


 Εδώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το προσωπικό σας γούστο και να κάνετε ότι σχέδιο θέλετε. Το σχέδιο μας έχει τετράγωνα. Όταν τελειώσετε τα ενώνετε όπως φαίνεται στη παρακάτω εικόνα. Διπλώνετε πρώτα και ενώνετε τα πλαϊνά μεταξύ τους. Κόβετε από μέσα ότι περισσεύει. Βάζετε μέσα λίγο βαμβάκι και ενώνετε και τον πάτο.


Τα στολίζετε με ότι θέλετε. Χάντρες, κλωστές, πούλιες, ότι μπορείτε να φανταστείτε ότι μπορεί να έχει ένα "παρδαλό δεντράκι"!


Στην επόμενη ιστορία μας θα δείτε τι έκπληξη ετοίμασε η νεραϊδούλα για τους φίλους της. Ως τότε να είστε όλοι καλά!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου