10.12.17

Παραμύθι για μικρούς και μεγάλους (5η συνέχεια)


Ο ΑΗ ΒΑΣΙΛΗΣ

Ήταν μια κρύα χειμωνιάτικη νύχτα αρκετές μέρες πριν από τα Χριστούγεννα. Έκανε πολύ κρύο, παγωνιά θα έλεγα και όλοι είχαν κλειστεί στα σπίτια τους. Μόνο η νεραϊδούλα μας τριγυρνούσε σαν το φάντασμα μέσα στο σκοτάδι, σαν κάποιον να περίμενε.


Μα ναι, κάποιον περίμενε που δεν άργησε να φανεί. Ένας χοντρός κύριος με μακρυά άσπρη γενειάδα φάνηκε από μακριά. Κουβαλούσε με κόπο κάτι μεγάλα κουτιά με δώρα, τυλιγμένα με πολύχρωμα χαρτιά. Καλά το καταλάβατε, ο Άγιος Βασίλης!! Μα που είναι το έλκηθρό του? Που είναι οι βοηθοί του? Ο σκούφος του? Που είναι ο σκούφος του? Γιατί άραγε έρχεται τόσο νωρίς? Έχουμε ακόμα είκοσι μέρες ως την Πρωτοχρονιά!!Μόλις έφθασε κοντά στην νεραϊδούλα μας άφησε τα δώρα κάτω με ένα βαθύ αναστεναγμό. "Αυτές οι γιορτές θα με ξεκάνουν" είπε με παράπονο. "Μα να κάνουν απεργία όλοι μαζί, μέρες που είναι, σε ποιόν να το πω και να με πιστέψει?  συνέχισε. "Μη στεναχωριέσαι καλέ μου, όλα θα διορθωθούν, θα δεις θα τους περάσει" του είπε συμπονετικά η νεραϊδούλα.

 "Σου είπα να σε βοηθήσουμε όλες μαζί οι νεραϊδούλες και δεν ήθελες"
" Τι όοοχι, όχι, και εξακολουθώ να μη θέλω. δεν θέλω μαγικά πράγματα, τσααφ τσουουφ τα ραβδάκια και έτοιμα τα δώρα? Απαπαπα!!! Όοοοχι δεν θέλω. Σ΄ευχαριστώ για την προσφορά σου, αλλά όχι δεν γίνεται. Τα δώρα θέλουν χέρια, θέλουν αγάπη, θέλουν τα ξωτικά μου. Αχχ!!! Τι τους είπα και ξεκίνησαν απεργία. Να δουλεύουν πιο πολύ και να μη χασομερούν. Ήταν κακό? ρώτησε και η απορία του μαζί με την δυστυχία του φάνηκε στο πρόσωπό του. "Ίσως να μην ήταν τόσο κακό, ίσως να ήταν ο τρόπος που το είπες. Ίσως αν τους έλεγες κάπου κάπου ένα ευχαριστώ, που σου δουλεύουν όλο τον χρόνο, χωρίς να διαμαρτύρονται, ίσως να τους καλόπιανες και να ξαναγύριζαν στην δουλειά. Η φιλία απαιτεί θυσίες και από τις δύο πλευρές."
 Ο Άη Βασίλης προβληματίστηκε. "Και στη βιασύνη μου ξέχασα και τον σκούφο μου και πάγωσε το κεφάλι μου." είπε. "Νομίζω ότι αυτό διορθώνεται", είπε η νεραϊδούλα και πήγε να φέρει το ραβδάκι της.
Πριν προλάβει να φέρει αντίρρηση ο Άγιος είπε τα μαγικά λόγια και κούνησε το αγουροξυπνημένο ραβδάκι της.Ωωωωωω!!! είπε ο Άγιος Βασίλης που ένιωσε να ζεσταίνεται το κεφάλι του.
Αααααα!!! είπε και η νεραϊδούλα.
Τι είχε γίνει? Το ραβδάκι δεν ήταν ακόμη εντελώς καλά και όπως ήταν αγουροξυπνημένο έφτιαξε ένα πράσινο σκουφί στον Άη Βασίλη!! Πριν προλάβει πάλι να πει κάποιος κάτι η νεραϊδούλα ξαναείπε τα μαγικά λόγια και τσουουφ το ραβδάκι έκανε ένα μοβ σκουφί στον Άη Βασίλη!!!"Η αλήθεια είναι πως δεν νιώθω εντελώς καλά, αλλά κάνε μια προσπάθεια ακόμα, νομίζω θα τα καταφέρω" είπε, ψιθυριστά στην φίλη του το ραβδάκι.
Ξανά τα μαγικά λόγια, τσουουφ το μαγικό ραβδί και το σκουφί του Άγιου έγινε πορτοκαλί!! Κοντά έπεσα είπε με χαρά το ραβδάκι, αλλά ο Άγιος Βασίλης έφευγε τρέχοντας. "Πάω, πάω να προλάβω. Ευχαριστώ για το σκουφί" είπε και χάθηκε.....


Εάν φέτος σας τύχει να συναντήσετε τον Άγιο Βασίλη και φορά πορτοκαλί σκουφί μην απορήσετε. Θα είναι το σκουφί που του έφτιαξε ένα αγουροξυπνημένο και άρρωστο ραβδάκι. Σημασία έχει ότι το έκανε με αγάπη......(συνεχίζεται)