18.7.18

Τα καπέλα των κηπουρών


Μια μέρα εκεί που έφτιαχνα τα κουτάκια μου, ήρθε και με βρήκε η νεραϊδούλα. Με παρακάλεσε να φτιάξω κάτι όμορφο να ντύσω τους κηπουρούς για να τους παρουσιάσει στους φίλους της. Αυτοί οι κηπουροί ήταν εκείνοι που έφτιαξαν τους κήπους στα σπιτάκια της Νεραϊδοπολιτείας.

Δεν μπορούσα να αρνηθώ. Πρώτον γιατί η νεραϊδούλα είναι πολύ καλή μου φίλη και δεύτερον γιατί οι κηπουροί έκαναν τόσο καλή δουλειά που τους άξιζε μια επιβράβευση και μια όμορφη παρουσίαση.
Σκέφθηκα λοιπόν να ξεκινήσω από τα καπέλα γιατί είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για κάποιον που εργάζεται όλη μέρα κάτω από τον καυτό ήλιο. Δεν ήθελα όμως συνηθισμένα καπέλα, έπρεπε να είναι μεγάλα και εντυπωσιακά με ζωντανά χρώματα που να θυμίζουν ανθισμένους κήπους!Στην αρχή είπα να τα κάνω κεντητά, αλλά μια μέρα καθώς σεργιανούσα στο διαδίκτυο έπεσε το μάτι μου στο YouTube σε μια πολύ ενδιαφέρουσα τεχνική που κάνεις θαύματα στριφογυρίζοντας ένα κομμάτι χαρτί. Μου άρεσε πολύ και έτσι παρήγγειλα υλικά και εργαλεία. Τώρα λοιπόν ήρθε η ώρα να τα χρησιμοποιήσω. Μπορείτε και σεις να ταξιδέψετε σ΄αυτή την τεχνική αν μπείτε στο You Tube και βάλετε την λέξη quilling στη θέση της αναζήτησης.Είναι εξίσου αγχολυτικό με τα κουτιά και το ίδιο εθιστικό. Παίρνεις το ειδικό μηχάνημα με την εγκοπή, περνάς το χαρτί και αρχίζεις να τυλίγεις, να τυλίγεις, να τυλίγεις....... και να κολλάς....


Ξεκίνησα από την κορυφή του καπέλου. Τύλιξα αρκετό χαρτί και μετά με τα χέρια μου -αν και υπάρχει το κατάλληλο εργαλείο- έφτιαξα την κορυφή. Κατόπιν την πέρασα με κόλλα για να γίνει πιο σταθερή και πιο σκληρή.


Στη συνέχεια έφτιαξα, κόλλησα πολλά στριφτά χαρτάκια δίνοντάς τους το σχήμα του καπέλου. Υπάρχουν πολλά σχέδια που μπορείς να κάνεις με αυτή την τεχνική αλλά εγώ σαν αρχάρια προτίμησα την πιο εύκολη.


Τυλίγοντας και κολλώντας έφτιαξα τρία καπέλα που ενθουσίασαν τους κηπουρούς μου!! Ενθουσιάστηκαν τόσο πολύ που μου έδωσαν τρία γλυκά φιλάκια!!! Είχα πολύ καιρό να πάρω τέτοια γλυκά φιλάκια!! Να δείτε τους πως καμαρώνουν με τα καινούργια τους καπέλα!!Τώρα ετοιμάζομαι να τους κεντήσω τις στολές τους. Αυτές όμως επειδή έχουν πολλή δουλειά θα τις δούμε σε μια από τις επόμενες αναρτήσεις. Ως τότε να είστε όλοι καλά!!!


3 σχόλια:

 1. Πώς να μη σου δώσουν φιλάκια οι κηπουροί Νανά μου;
  Τόσο ωραία καπέλα τους έφτιαξες .
  Αλλά και τα παραμύθια σου είναι υπέροχα .
  Ό,τι πρέπει για γιαγιά 😘😘😘😘
  Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Το quilling το ξέρω εδώ και χρόνια αλλά δεν μου έκανε ποτέ κλικ να το δοκιμάσω!
  Βλέποντας τα καπελάκια των κηπουρών σου, θαύμασα την υπομονή σου και την λεπτοδουλειά που έχουν!!!
  Με το καλό να τους δούμε και με τις κεντητές στολές τους!
  Καλή συνέχεια και καλό καλοκαίρι!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή