23.12.18

Σχέδια και οδηγίες για τα κουτιά

Μία ακόμη τελευταία ανάρτηση πριν από τα Χριστούγεννα, για να σας δώσω, όπως σας υποσχέθηκα, οδηγίες και το σχέδιο για τα κουτιά της προηγούμενης ανάρτησης
Προσπάθησα να είναι όσο πιο απλό μπορούσα. Το βασικό σχέδιο είναι όπως φτιάχνουμε ένα κύβο περίπου, γιατί αυτός ο κύβος δεν θα έχει καπάκι.
Θα φτιάξετε δύο φορές το σχέδιο που σας δίνω. Το ένα θα είναι το κουτί που θα βάλετε το δώρο, η βάση. Το άλλο θα είναι το καπάκι που θα στολίσετε με τις κορδέλες και έχει και την πιο πολλή δουλειά.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Το ένα από τα δύο σχέδια που θα φτιάξετε θα είναι 2mm πιο μικρό από το άλλο που θα είναι το καπάκι. Αυτό το κάνουμε για να χωρά το καπάκι στο κανονικό κουτί που θα είναι η βάση.
Π.χ Αν κάνετε ένα τετράγωνο κουτί που η βάση του είναι 6cm x 6cm θα πρέπει το καπάκι να είναι 6,2cm x 6,2cm
Το μέγεθος του κουτιού είναι δική σας επιλογή, αρκεί να κρατήσετε την αναλογία στις διαστάσεις, δηλ. στα πλαϊνά του κουτιού.Αυτό είναι το σχέδιο του κουτιού όπως σημειώνω και από κάτω οι διακεκομμένες γραμμές με μια τελεία  (_._._._._↩ ) και ένα τόξο 180∘  δείχνουν το σημείο, που θα διπλωθεί το κουτί κατά 180∘ και είναι τα σημεία που θα διπλώσετε το χαρτόνι για να μην φαίνονται οι κορδέλες από την μέσα μεριά του κουτιού.
Όπως βλέπετε στην φωτογραφία από κάτω, δεξιά είναι η βάση του κουτιού και αριστερά το καπάκι. Θα παρατηρήσετε ότι στην εσωτερική μεριά, στο καπάκι δεν φαίνονται οι κορδέλες.
Οι διακεκομμένες γραμμές με τελεία και ένα τόξο 90∘  (_._._._↵) είναι τα σημεία που διπλώνει το κουτί για να ενωθούν οι πλευρές του κουτιού.
Να σημειώσω εδώ ότι για να διπλωθεί πιο εύκολα, αρκεί να τραβήξετε πάνω στην γραμμή που πρέπει να διπλωθεί, από την μέσα μεριά μια γραμμή με ένα στυλό που δεν γράφει. Θα διπλωθεί ακριβώς στην ευθεία που εσείς θέλετε.Οι διακεκομμένες γραμμές που δεν έχουν τελεία (_ _ _ _ ) είναι τα σημεία που με ένα κοπίδι θα κόψετε το χαρτόνι για να σχηματίσετε λουρίδες στις οποίες ανάμεσα θα περάσουν οι κορδέλες.
Φυσικά πριν το κόψετε θα το μετρήσετε και θα το σημαδέψετε. Εγώ άφησα μια απόσταση 0,5mm στην κάθε γραμμή όπως βλέπετε στην φωτογραφία από κάτω.


Μπορείτε να κάνετε ότι σχέδιο θέλετε. Αυτό που βλέπετε στο δικό μου σχέδιο, στην πρώτη φωτογραφία, είναι η εσωτερική μεριά του κουτιού με μια μαύρη και μια κόκκινη κορδέλα. Να θυμάστε ότι το τελείωμα από τις κορδέλες είναι πάντα από την μέσα μεριά. Δεν φαίνονται.
Αν έχετε κάποια απορία μπορείτε να μου γράψετε στην διεύθυνση tablerouge@gmail.com
Να είστε όλοι καλά και να περάσετε Χαρούμενα Χριστούγεννα κοντά στους ανθρώπους που αγαπάτε!!


2 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίες οδηγίες Νανά μου .
    Κομψοτέχνημα το αμπαλάζ.
    Καλά Χριστούγεννα και του χρόνου με υγεία .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρόνια πολλά με υγεία και χαρά σε όλη την οικογένεια!! 😘😘

    ΑπάντησηΔιαγραφή