15.9.18

Σχέδια για κατασκευές και άλλα

Την προηγούμενη φορά σας έταξα ότι σε αυτή την ανάρτηση θα σας δείξω τον τρόπο που έφτιαξα το δεντράκι που έπεφτε και αυτό έχω σκοπό να κάνω.
Πριν αρχίσω όμως, θέλω να σας δείξω τι έμαθα ή τι κατάφερα να φτιάξω από τους πειραματισμούς μου στο quilling.


 Έψαξα στο youtube και βρήκα έναν τρόπο να φτιάχνω χάντρες Αν ψάξετε θα βρείτε και άλλα video. Δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο να φτιάξεις χάντρες, αρκεί να έχεις κάποια συγκεκριμένα εργαλεία (όπως η κοπέλα στο video). Τα αγόρασα από το ebay πάρα πολύ φθηνά!! Μόνο που κάνουν ένα μήνα για να έρθουν. Της υπομονής....


Μια μέρα είχα έμπνευση!! Ένωσα τρεις χάντρες μια μικρή, μια μεγάλη και μια λίγο πλατιά και έφτιαξα ένα μικροσκοπικό ανθρωπάκι!!!


Δύο μικροσκοπικά ανθρωπάκια!!!


Αυτό είναι "βαμμένα κόκκινα μαλλιά"!!! Είπαμε κάνουμε πειραματισμούς. Εντάξει δεν είναι τέλεια.  Χαριτωμένα τα βρίσκω. Σιγά σιγά θα τα βελτιώσω. Εσείς τι λέτε;

Ας πάμε τώρα στο δεντράκι. Χρειαζόμαστε καμβά με πέντε τρύπες στο εκατοστό. Δεν ξέρω εσείς πως το ζητάτε. Εμένα με ξέρει πια η κοπέλα και μου δίνει αυτό που θέλω.
Για αρχή κόβουμε ένα σχεδόν τετράγωνο κομμάτι με 34 βελονιές στο πλάϊ και 36 βελονιές στο κάτω μέρος. Μην ξεχάσετε να το κόψετε λίγο μεγαλύτερο για να το γυρίσετε από κάτω να μη σας ξεφτίσει.
.

Το σχέδιο δεν είναι ακριβώς το ίδιο με το κέντημα γιατί στο κέντημα "αυτοσχεδιάζω" ανάλογα με τα χρώματα και τα κέφια μου. Με ενδιαφέρει να κρατήσετε τα μέτρα του περιγράμματος. Το κομμάτι αυτό είναι ο κορμός του δέντρου.


Αφού το κεντήσουμε, ενώνουμε τα δύο πλαϊνά και σχηματίζουμε τον κορμό του δέντρου.


Το αφήνουμε στην άκρη γιατί στο τέλος θα το γεμίσουμε βαμβάκι.

Για να φτιάξουμε το ίδιο το δέντρο χρειαζόμαστε έξι κομμάτια με αυτό το σχέδιο
Θα επαναλάβω για άλλη μια φορά ότι δεν χρειάζεται να φτιάξετε οπωσδήποτε αυτό το σχέδιο μέσα. Αρκεί να κρατήσετε το περίγραμμα. Μπορείτε μέσα να βάλετε ότι χρώμα και ότι σχέδιο θέλετε.Θα προσέξετε ακόμα να μην το κάνετε ίσα ίσα και σας ξεφτίσει. Εγώ κάνω το περίγραμμα για να μη γίνει κάποιο λάθος και μετά το κόβω περίπου ένα πόντο πιο μεγάλο. Το γυρίζω από κάτω και όπως κεντώ το πιάνω μαζί με το κέντημα.
Όταν κόψετε έξη κομμάτια θα τα ενώσετε όπως στην φωτογραφία.


Κάπου εδώ θα σταματήσω για να κεντήσω και εγώ τα κομμάτια του δέντρου. Αν θέλετε μπορείτε και σεις να ετοιμάσετε το δικό σας δέντρο. Περίπου την επόμενη εβδομάδα αν όλα πάνε καλά θα σας δείξω πως να συναρμολογήσετε το δέντρο και πως να φτιάξετε την βάση που το κρατάει όρθιο. Ελπίζω να ήμουν σαφής. Αν παρόλα αυτά έχετε κάποια απορία γράψτε την στο tablerouge@gmail.com  Μέχρι την επόμενη ανάρτηση να είστε όλοι καλά!!!