9.10.18

Οι φίλες της σταυροβελονιάς (συνέχεια)


Μ΄αρέσει το Φθινόπωρο!!😊 Το καλοκαίρι όχι, αλλά το φθινόπωρο μ΄αρέσει. Ίσως σε μια προηγούμενη ζωή μου να ήμουν κάποιο φυτό ή λουλούδι. Υποφέρουν το καλοκαίρι. Όσο νερό και να τους ρίξεις υποφέρουν. Όπως εγώ. Αλλά μόλις μπει το φθινόπωρο και δροσίσει λίγο, όχι πολύ, λιγουλάκι, παίρνουν τα πάνω τους. Πρασινίζουν, ανθίζουν, μια ομορφιά είναι!!! Έτσι και εγώ με τις πρώτες δροσιές παίρνω τα πάνω μου. Γιατί τα λέω όλα αυτά; Για να σας πω πόση όρεξη έχω για δημιουργία!! Όλο καινούργιες ιδέες μου έρχονται!! Θα τις δούμε σιγά σιγά, υγεία να υπάρχει...
Πριν να σας δείξω λοιπόν τις βελονιές θα σας δείξω τα ανθρωπάκια που ετοιμάζω για τα Χριστούγεννα!! Ναι για τα Χριστούγεννα!! Γιατί τι είναι μέχρι τα Χριστούγεννα; Ένα τσιγάρο δρόμος και ο χρόνος περνά πολύ γρήγορα. Τι θα τα κάνω τα ανθρωπάκια; Αααα δεν θα σας πω. Θα δείτε σε προσεχείς αναρτήσεις....


Πάμε λοιπόν για τις επόμενες βελονιές.
Μια από τις πιο όμορφες βελονιές είναι αυτή:


Δεν είναι δύσκολη. Δείτε το σχεδιάγραμμα: Απλά ακολουθείστε τα τόξα με την κόκκινη γραμμή. Μετά πηγαίνετε πιο εκεί και κάνετε το ίδιο σχέδιο ανάποδα όπως σας δείχνουν οι μπλε γραμμές. Εάν θέλετε μπορείτε να κάνετε μεγαλύτερα τετράγωνα αλλά να θυμάστε όσο θα τα μεγαλώσετε οριζόντια, θα τα μεγαλώσετε και κάθετα, για να σχηματίσουν τετράγωνα.


Ξεκινώντας με την ίδια βελονιά που είδαμε κάνουμε και αυτή:


Μοιάζει με υφαντό και στην πραγματικότητα ακολουθεί την τακτική του υφαντού. Δηλαδή η κίτρινη κλωστή περνά μια πάνω, μια κάτω από την πράσινη κλωστή όπως κάνουμε στο υφαντό και στο τέλος περνά κάτω από το ύφασμα και βγαίνει στην διπλανή τρύπα. Σας μπέρδεψα; Δείτε το σχεδιάγραμμα μήπως σας βοηθήσει.


Κεντάμε πρώτα την κόκκινη γραμμή συνέχεια και αφού τελειώσουμε κεντάμε την μπλε γραμμή η οποία όταν φαίνεται είναι πάνω από την κόκκινη όταν δεν φαίνεται είναι κάτω από την κόκκινη. Προσοχή: κάτω από την κόκκινη όχι κάτω από το ύφασμα. Κάτω από το ύφασμα μπαίνει στο τέλος της γραμμής για να πάει στην διπλανή τρύπα. Μπορείτε να το κάνετε και μονόχρωμο. Επίσης πολύ ωραίο γίνεται αν η μια κλωστή είναι έναν τόνο πιο ανοιχτόχρωμη από την άλλη.

Επόμενη βελονιά:

Εύκολη. Τρεις γραμμές που ενώνονται με μια κάθετη. Μπορούμε να την κάνουμε και με δύο βελονιές και μια κάθετη.
Τελειώσαμε για σήμερα. Έχουμε ακόμα μερικές βελονιές να σας δείξω στην επόμενη ανάρτηση. Θα σας πρότεινα να δοκιμάσετε και εσείς να δημιουργήσετε δικές σας βελονιές. Είναι πολύ αγχολυτικό. Κάθεσαι και σκέφτεσαι "να το κάνω έτσι, να το κάνω αλλιώς" και όταν πετύχει ο ενθουσιασμός που νιώθεις είναι το κάτι άλλο. Είναι η δημιουργία που σε πάει ένα βήμα μπροστά!! Ως την επόμενη ανάρτηση να είστε όλοι καλά!!!