22.10.18

Στολίδια για τα Χριστούγεννα!!

Χριστούγεννα!! Λέξη μαγική! Ονειρεύεσαι χαρά, αγάπη, δώρα, στολίδια, γλυκά....!!! Ένα σωρό ωραία πράγματα!!
Κάθε χρόνο φτιάχνω τα στολίδια των Χριστουγέννων μόνη μου!! Η χαρά του δημιουργού!! Να στολίζει με χειροποίητα στολίδια το δέντρο των Χριστουγέννων!! Έχω φτιάξει στολίδια με γύψο καλλιτεχνίας, στολίδια κεντητά, στολίδια από χαρτόνι,  χάντρες και ότι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί.....

Φέτος είπα να κάνω ομοιόμορφα μικρά ανθρωπάκια με την μέθοδο quilling - μια που είναι κάτι που ακόμα το μαθαίνω και το ξεκίνησα μέσα στην φετινή χρονιά- και να τα κρεμάσω στο δέντρο!!! Γι' αυτό άρχισα να φτιάχνω τα ανθρωπάκια μου από τον Οκτώβρη!! Νωρίς θα μου πείτε, αλλά νομίζω ότι δεν θα προλάβω. Υπολόγισα ότι χρειάζομαι περίπου διακόσια με διακόσια πενήντα ανθρωπάκια για να γεμίσω όλο το δέντρο.
Σήμερα λοιπόν σκέφθηκα να σας δείξω πως φτιάχνω τα ανθρωπάκια μου μήπως θέλει και καμία από σας να χρησιμοποιήσει την ιδέα για να στολίσει το δέντρο της.


Ξεκινάμε λοιπόν! Χρειαζόμαστε χαρτιά χρωματιστά. Χρησιμοποιώ χρωματιστό χαρτί σε μέγεθος Α4 που το βρίσκω στο γνωστό παιχνιδάδικο. Τα κόβω λεπτά με την βοήθεια μιας παλιάς μηχανής για μακαρόνια η οποία έχει λίγο σκουριάσει. -Είπαμε δεν πετάμε τίποτα. Όλα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία.- Κόλλα, atlakol λίγο αραιωμένη ή κόλλα για χαρτιά. Εγώ προτιμώ την ατλακόλ, νομίζω κολλά καλύτερα. Επίσης χρειαζόμαστε τα εργαλεία για το quilling. Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε.
Ξεκινώ με το κεφάλι. Κόβω τα χαρτιά στο μηχάνημα λεπτά. Να έχουν πάχος 2 mm.


 Αφού κόψω τα χαρτιά τα κολλώ ανά δύο για να πετύχω την διάμετρο από το κεφάλι. ΠΡΟΣΟΧΗ Μην χρησιμοποιήσετε την κόλλα την ώρα που τα τυλίγετε γιατί μετά θα κολλήσουν μεταξύ τους και δεν θα μπορείτε να τα κάνετε κοίλα.
Αρχίζω να τα τυλίγω προσέχοντας μη μου φύγουν από την θέση τους. Στο τέλος βάζω λίγη κόλλα στην άκρη και τα κολλάω.

Το επόμενο στάδιο είναι να τα κάνω κοίλα για να μπορώ να κάνω το κεφάλι. Τα τοποθετώ στο ειδικό εργαλείο όπως είδατε και στο βίντεο και τους δίνω το σχήμα που θέλω.


 Τα αλείφω και πάνω και κάτω με κόλλα για να κρατήσουν το σχήμα τους και τα αφήνω να στεγνώσουν καρφιτσωμένα πάνω σε ένα φελλό.


Τα κολλάω μαζί ανά δύο και γίνονται σαν μια μπαλίτσα.
Φτιάχνουμε τώρα και το σώμα. Εδώ χρησιμοποιούμε μεγαλύτερα χαρτιά πάχους 6mm. Κολλάμε τρία μαζί για να έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Τους δίνουμε το κοίλο σχήμα πάνω στο εργαλείο και τα περνάμε με κόλλα και μέσα και έξω, για διατηρήσουν το σχήμα τους.


Τέλος κολλάμε το σώμα με το κεφάλι έτσι ώστε η τρυπίτσα που έχει το κεφάλι να πέφτει πάνω στην τρυπίτσα του σώματος. Για να το πετύχουμε αυτό μόλις βάλουμε την κόλλα τα περνάμε και τα δυο σε μια καρφίτσα και τα αφήνουμε να κολλήσουν καλά πάνω σε ένα φελλό ή όπου νομίζει καλύτερο η καθεμία μας.


Στο τελευταίο στάδιο θα τους περάσω μια κλωστή εκεί που βάλαμε την καρφίτσα, γι΄αυτό πρέπει να πέφτει η μια τρύπα συνέχεια της άλλης. Αυτό γίνεται για να κάνω μια θηλιά και να μπορώ να τα κρεμάσω στο δέντρο. Για να είναι πιο στερεά θα βάλω μια χάντρα η οποία δεν θα φαίνεται γιατί θα μπει μέσα στο σώμα από την κάτω μεριά. Επίσης θα τα περάσω με λίγη κόλλα και χρυσόσκονη για να τα κάνω πιο χριστουγεννιάτικα. Αλλά αυτά θα σας τα δείξω όταν θα πλησιάζουν τα Χριστούγεννα για να σας αφήσω να χρησιμοποιήσετε η καθεμιά την δημιουργικότητά της. Είμαι σίγουρη πως θα τα κάνετε καλύτερα από μένα!!!
Να σας θυμίσω ότι αν έχετε κάποια απορία ή κάποια ιδέα μπορείτε να την γράψετε από κάτω από την ανάρτηση, εκεί που λέει σχόλια, ή να επικοινωνήσετε μαζί μου στο tablerouge@gmail.com
 Ως την επόμενη ανάρτηση να είστε όλοι και όλες καλά!!!