28.11.18

Ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο για δυο γατούλες!!


Σας έχει τύχει να στολίσετε Χριστουγεννιάτικο δέντρο και να έχετε ζώα στο σπίτι? Φυσικά δεν εννοώ αυτά τα ζωάκια που τους λες "κάτσε εκεί" και κάθονται σαν αγαλματάκια. Εννοώ ζωάκια με έντονη προσωπικότητα -έτσι το λέμε τώρα όταν έχουν τον ακάθιστο-!!! Εγώ για πολλά χρόνια στόλιζα κανονικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο, μεγάλο, που έφθανε μέχρι το ταβάνι και είχε πολλά πολλά στολίδια. Τότε είχα στο σπίτι την Μουμού, μια γατούλα με ταλέντο στην σκανδαλιά και τον Άρη, ένα χαδιάρικο φοβισμένο σκυλάκι, ημίαιμο λυκόσκυλο και σχετικά μεγαλόσωμο. Ο Άρης ήταν πολύ ερωτευμένος με την Μουμού, η οποία ήταν ήδη τριών χρονών και τον συνήθισε γιατί όταν ήρθε στο σπίτι ο Άρης, ήταν πιο μικρός σε μέγεθος από εκείνη!! Βέβαια ποτέ δεν κατάλαβε πως ο Άρης μεγάλωσε, ενώ εκείνη έμεινε μικροκαμωμένη. Αυτό δεν την εμπόδισε να τον βλέπει πάντα του χεριού της. Το σπίτι μας τα Χριστούγεννα ήταν η χαρά του κάθε ζωόφιλου!!!  Όσο στολίζαμε καθόντουσαν και οι δύο Παναγίτσες. Μόλις τελείωνε το δέντρο ανέβαινε πάνω η Μουμού  και ο Άρης από κάτω περίμενε. Διάλεγε μια μπάλα το κορίτσι, την πέταγε κάτω (φυσικά και δεν ήταν γυάλινες) και μετά έπαιζαν ποδόσφαιρο ή κάτι σχετικό μέχρι να βαρεθούν. Μετά διάλεγαν άλλη μπάλα..... Κάθε μέρα εμείς στολίζαμε και εκείνοι ξεστόλιζαν το δέντρο. Ωραίες εποχές, αξέχαστες!!!

Τώρα τα σκυλάκια μου δεν πειράζουν το δέντρο. Ο Άρης κάθεται και το κοιτάζει και ο Ντέξτερ το μικρό τσιουάουα αδιαφορεί. Όμως και το δέντρο μας έχει αλλάξει μορφή, αλλά γι΄αυτό θα σας μιλήσω όταν θα έρθει η σειρά του.

Στην προηγούμενη ανάρτηση σας μίλησα για τις ξύλινες χάντρες που βρήκα και τις διακόσμησα με τα μπουκαλάκια ροής. Τέλειωσαν!! Τις διακόσμησα όλες!! Δεν ήταν και πάρα πολλές.


Κάποιες από αυτές ειδικά οι κόκκινες, οι μακρουλές μοιάζουν λίγο με αυγό του Πάσχα αλλά δεν βαριέσαι, θα τις χρησιμοποιήσω και στον στολισμό του Πάσχα. Εξάλλου θα τις ανακατέψω με τις άλλες και δεν θα φαίνονται. Ήθελα να φτιάξω ένα δεντράκι για το εργαστήριο μου που φιλοξενώ δυο γατούλες. Δηλαδή δεν τις φιλοξενώ ακριβώς, μόνιμοι κάτοικοι είναι. Είπα λοιπόν φέτος να τους φτιάξω ένα δεντράκι αλλιώτικο, να το κρεμάσω ψηλά με την ελπίδα ότι θα αντέξει στις γιορτές.

Έτσι έφτιαξα ένα δεντράκι κεντητό!! Ένα τετράγωνο πάνω και ένα τετράγωνο κάτω λίγο πιο μεγάλο, παραγεμισμένα με βαμβάκι και ενωμένα με κορδονάκι με αυτή την μαγική τεχνική που λέγεται kumihimo και που την τεχνική της μπορείτε να την δείτε σ΄αυτό το video
 Να και το αποτέλεσμα:
Μετά ξεκίνησα το στόλισμα. Μερικές ξύλινες χάντρες και μερικές Χριστουγεννιάτικες που δεν σπάνε θα είναι ότι πρέπει. Ακόμα και να το φθάσουν και να το κατεβάσουν κάτω οι γατούλες μου, να μην στεναχωρηθεί κανείς.


Τελείωσα το στόλισμα με λίγα μαλλιά αγγέλου, για να είναι πιο γυαλιστερό και νομίζω πως οι γατούλες μου θα ευχαριστηθούν. Έχει αντικείμενα που τραβούν την προσοχή μιας γάτας. Φυσικά το όλο στόλισμα θα συμπληρωθεί με κάποια λιχουδιά την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Αν θέλετε να το φτιάξετε και σεις, προλαβαίνετε. Εξάλλου είναι πολύ απλό, αλλά μπορεί αυτό ή κάτι σχετικό, να περιμένει η γατούλα σας για να είναι ευτυχισμένη!! Να είστε πάντα όλοι καλά και να θυμάστε πως και τα ζώα είναι ένα κομμάτι από τη ζωή μας και έχουν ανάγκη και αυτά να μοιράζονται τη χαρά μας και την αγάπη μας, μια που εκείνα μας την δίνουν χωρίς ανταλλάγματα.