13.12.18

Τα γλυκά των Χριστουγέννων!!

Διαφορετικά γλυκά για να στολίσουμε το τραπέζι των Χριστουγέννων!!


Ωραία!!! Έχουμε ακόμα ένδεκα μέρες ως τα Χριστούγεννα!! Όλα είναι έτοιμα εγκαίρως!! Τα στολίδια του δέντρου. Τα δώρα. Τα γλυκά... Εδώ θα κολλήσουμε. Τι γίνεται με τα γλυκά? Φτιάχνω, φτιάχνω, ξαναφτιάχνω και οι πιατέλες είναι πάντα άδειες!!! Κάποια ξωτικά που ζουν μέσα στο σπίτι μου αγαπούν όπως φαίνεται πολύ τα γλυκά. Όμως εγώ θέλω τα γλυκά για να διακοσμήσω το τραπέζι. Τι να κάνω? Σκέφθηκα... σκέφθηκα πολύ.... και βρήκα την λύση.


Τα παλιά χρόνια μου άρεσε να χαζεύω τα μαγαζιά και να αγοράζω μικροπράγματα. Τώρα δεν υπάρχουν πια αυτά τα μαγαζιά αλλά αυτό είναι μια θλιβερή ιστορία. Κάποια στιγμή βρήκα αυτές τις δύο φόρμες σιλικόνης σε πολύ καλή τιμή, και φυσικά τις αγόρασα γιατί μου άρεσαν πολύ. Δεν είχα σκοπό να φτιάξω κουλουράκια σε φόρμα σιλικόνης, αλλά σκέφθηκα ότι κάπου θα μου χρειαστούν και τις άφησα στην άκρη.


Δεν είχα άδικο. Ήρθε η στιγμή να τις χρησιμοποιήσω. Τις γέμισα λοιπόν με καλλιτεχνικό γύψο και τις άφησα να στεγνώσουν.
Την χρήση του καλλιτεχνικού γύψου την περιγράφω αναλυτικά εδώ για όμορφα στολίδια για το δέντρο, που μπορείτε να κάνετε γρήγορα και οικονομικά παίζοντας με τα παιδιά σας.


Αυτή τη φορά έκανα γλυκάκια!!! Κεϊκάκια με γλάσσο!!Χιονάνθρωπους με ζαχαρόπαστα!!!


 Μπισκότα με τζίντζερ και έλατα!!


Ελπίζω να μην την πατήσει το μικρό λιχούδικο ξωτικό και πάει να τα φάει γιατί είναι όλα φτιαγμένα με γύψο. Είναι διακοσμητικά!!
Δεν τέλειωσα εδώ. Μετά πήρα μια πιατέλα με Χριστουγεννιάτικη ζωγραφιά...


.... και τα στόλισα!!


Ελπίζω να σας άρεσαν!! Αν έχετε και εσείς μικρά σκανδαλιάρικα και λιχούδικα ξωτικά στο σπίτι βάλτε τα να τα φτιάξουν και να τα στολίσουν. Είναι τόσο εύκολα!! Νομίζω θα ενθουσιαστούν!!
Καλές γιορτές!! Να είστε όλοι καλά!!