Μια τσάντα κεντητή

Έχω ένα σωρό τσάντες. Τσάντα κεντητή όμως δεν έχω. Έτσι τώρα με την καραντίνα που είμαστε αναγκασμένοι να μένουμε μέσα, έβγαλα όλα τα μισοτελειωμένα κεντήματα για να τα τελειώσω.  Κατά καιρούς με πιάνει και διαλέγω από τα άπειρα κουτιά που έχω στην αποθήκη μου και τελειώνω κάποια μισοτελειωμένα κεντήματα ή άλλες κατασκευές που έχουν μείνει στη μέση.

Διάλεξα ένα πολύχρωμο κέντημα με λίγη δουλειά για να τελειώσει γρήγορα. Όταν το τελείωσα βρέθηκα σε δίλημμα. Τι να το κάνω? Για να το στρώσω δεν το συζητάω. Έχω τόσα πολλά!! Τα παιδιά μου δεν τα θέλουν. Στο τέλος κατέληξα ή τσάντα να το κάνω ή μαξιλάρι. Τα μαξιλάρια είναι χρήσιμα! Ακουμπάς την μέση σου και ξεκουράζεσαι. Έχω ένα πρόβλημα όμως. Το σχέδιο δεν είναι συμμετρικό. Έχω άλλα μισοτελειωμένα που είναι πιο συμμετρικά. Άρα θα το κάνω τσάντα και θα βρω ένα άλλο για να το κάνω μαξιλάρι.


Τσαντούλα λοιπόν. Δεν θα το κόψω, θα το διπλώσω. Δίπλωσα λοιπόν το κέντημα με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνει λίγο φαρδιά η τσάντα γιατί βάζω πολλά πράγματα μέσα. Στην φωτογραφία φαίνεται καθαρά ο τρόπος που το δίπλωσα. Ένωσα τις δύο πλευρές και δίπλωσα τρίγωνο το κάτω μέρος. Το γάζωσα και έτοιμη. Ευτυχώς είχα περισσευόμενο ύφασμα για τα χερούλια. Έκατσα κέντησα και τα χερούλια.


Χρειαζόμαστε μια φόδρα. Άντε το κεφάλι πάλι μέσα στα κουτιά και στα κουτάκια για να βρω κάτι που να κάνει για φόδρα.  Βρήκα ένα ύφασμα που είχα πάρει πριν από πολύ καιρό με φεγγάρια και αστέρια. Καλό είναι για φόδρα. Μέτρησα, έκοψα και έραψα. Έφτιαξα μια δεύτερη τσάντα από το ύφασμα που διάλεξα για φόδρα.  Μου βγήκε ακριβώς όπως η τσάντα.  Λίγο μικρότερη για να μην περισσεύει μέσα στην τσάντα. Έκανα και μια τσεπούλα. Αν και βασικά δεν την χρειάζομαι επειδή πάντα έχω τσάντες-σάκους χωρίς τσέπες χρησιμοποιώ πολλά μικρά τσαντάκια για να βάζω μέσα ότι χρειάζομαι και να μην τα ψάχνω. 


Το πρόβλημα είναι ότι το ύφασμα της φόδρας δεν ταιριάζει για να το βάλω κατευθείαν από την μέσα μεριά. Δεν κολλούν τα χρώματα. Τι κάνουμε τώρα. Άντε πάλι για ψάξιμο. Βρήκα ένα κομμάτι κεντημένο που ταιριάζει μια χαρά. Γιατί το κέντησα μη με ρωτάτε. Δεν θυμάμαι. Είναι ότι πρέπει για την δουλειά που το θέλω. Στα μέτρα που το θέλω. Ράβω στο κάτω μέρος την φόδρα και το πάνω το ενώνω με την τσάντα αφού βάλω ανάμεσα και τα χερούλια. Τέλειο!!!


Είμαι πολύ ευχαριστημένη από την δουλειά που έκανα!! Με δυσκόλεψε λίγο αλλά το αποτέλεσμα αξίζει!! Δείτε το και μόνοι σας και πείτε μου την γνώμη σας. Τελικά μ' αυτά και μ' εκείνα έφαγα ένα μήνα. Ξέχασα πως ζούμε σε μια δύσκολη περίοδο, γιατί είχα τον νου μου στην τσάντα και πέρασε ο καιρός δημιουργικά. Όλα καλά!! Οι δημιουργίες μας βοηθούν να ξεπεράσουμε με χαμόγελο και αισιοδοξία την κρίση. Μέχρι την επόμενη ανάρτηση να είστε όλοι καλά και να προσέχετε!!

  


Σχόλια

 1. Πως σε νοιώθω Νανά μου!
  Η βουτιά στα κουτιά, ειναι το σπορ που αγαπώ κι αθλούμαι καθημερινά.
  Τα μισοτελειωμενα ή μάλλον αυτά που περιμένουν υπομονετικά τη σειρά τους, άπειρα.
  Τετοια τσάντα όμως, ούτε στα όνειρα μου.
  Είσαι έτοιμη για ψώνια και για βόλτα στα καλύτερα.
  Δεν χορταίνω να την βλέπω.
  Για τη φόδρα πάντως να ξέρεις ότι συνηθίζεται να βάζουν κάποια που να μη ταιριάζει και το μάτι τη συνηθίζει.
  Συνεχίζουμε ακάθεκτοι και φιλάκια πολλά διαδικτυακά και ακίνδυνα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου